Spent Krog: – Langrennsformen har vært helt katastrofe

Magnus Krog har kvittet seg med sykdom og er klar for å jakte VM-medaljer i Lahti.
Magnus Krog har kvittet seg med sykdom og er klar for å jakte VM-medaljer i Lahti. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Han har OL-medaljer i skapet, men det spøkte lenge for VM-formen. Sykdom gjorde Magnus Krog til en skygge av seg selv i langrennssporet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telemarkingen ligger på 17.-plass i årets verdenscup. 29-åringen har ikke vært på pallen i vinter. Bestenoteringen denne sesongen kom med fjerdeplass i Chaux-Neuve.

– Jeg var lenge syk før sesongen startet og var totalt ute av form før jul. Jeg har gjort en god jobb på nyåret, og håper jeg får litt utløp for det nå, sier Krog foran Lahti-VM.

Et virus hemmet Høydalsmo-løperen i lang tid. Krog kunne i en periode bare trene lett.

– Hovedproblemet har vært langrennsformen. Den har vært helt katastrofe. Jeg var fire minutter bak beste langrennstid under starten i Kuusamo (ble nummer 26). Jeg var en skygge av meg selv. I bakken er det ganske greit. Hadde jeg hadde bedre form i sporet, hadde jeg kunnet kjempe om langt flere pallplasser, men slik har det ikke gått, sier OL-treeren fra Sotsji-OL for tre år siden.

Gode nyheter

Han har gode nyheter foran det sjuende VM-et i finske Lahti.

– Langrennsformen nå er mye bedre. Jeg tror jeg skal kunne kjempe om å være raskest i sporet nå. Hoppingen er bra, men snittet skulle vært bedre, sier Krog.

Han sikter mot individuell medalje. Han sikret bronse under OL i Sotsji, hvor det også ble laggull. For fire år siden ble det lagsølv under VM i Val di Fiemme.

– Olympisk medalje individuelt henger ganske mye høyere enn VM-medalje, men et individuelt VM-gull vil være stort. Det er ikke så mange OL man får deltatt i. Pakken er litt mindre enn i et OL, men tar jeg individuell medalje, er jeg fornøyd.

– Før OL sist hadde vi en frisk tropp mer eller mindre fra mai til OL var over. Vi må ta noen grep for å holde oss friske. Det er vanskelig å si, for det er så mange faktorer som gjør at du kan være uheldig. Du kan være uheldig med sidemannen på flyet eller stå i en kø. De vanligste tiltakene kan vi se på. Det kan også handle om timing og reisebelastning når vi er slitne, sier Krog til NTB.

Har knapt sett familien

Selv har han redusert reisebelastningen på nyåret ved å ikke reise hjem til Norge mellom konkurranser og treningssamlinger.

– Jeg har knapt vært hjemme hos familien siden starten av januar. Jeg har vært borte og trent. Litt på grunn av smitterisiko og fordi jeg ville dempe reisebelastningen litt. Jeg har droppet å reise hjem mellom konkurransene og heller reist fra samling til samling. Jeg har blitt igjen og trent litt alene, fremfor å reise hjem og ned igjen til Mellom-Europa. Det har vært nødvendig, sier 29-åringen på sin karakteristiske telemarksdialekt.

Nå venter løypemøte mot det som har vært utilnærmelig tyskere denne sesongen. Trioen Rydzek, Frenzel og Riessle har lagt beslag på alle seirene i verdenscupen individuelt i vinter.

– Det står stor respekt av det tyskerne har gjort i vinter. De har tatt nesten alt av konkurranser. For vår del har det vært litt for dårlig nivå over hele linjen. Vi har hatt uflaks med sykdom og småskader, men det bør ikke være en unnskyldning til at laget ikke har gjort det bedre. Tidligere har andre kommet inn og tatt pallplassering dersom noen har vært syke. I år har vi ikke vært der, innrømmer Krog.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden