Fire Bjørgen-gull gir bare 2,65 ganger VM-pengene

Marit Bjørgen (til høyre) kommer til å være mye først i VM. Har har hun Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla (vesntre) på heng etter en pressekonferanse.
Marit Bjørgen (til høyre) kommer til å være mye først i VM. Har har hun Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla (vesntre) på heng etter en pressekonferanse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby er ski-VMs megafavoritter på spillmarkedet. Innsatsen må være høy om man skal gjøre det fett på de to i Lahti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tror du Bjørgen tar fire strake titler etter torsdagens sprint, får du beskjedne 2,65 ganger innsatsen.

Selskapet Bwins oddser er ganske like markedet ellers. Sprintrennet har svenske Stina Nilsson som kjempefavoritt og 1,85-oddser. Maiken Caspersen Falla (3,00) er den klare utfordreren. Bjørgen står i ti blank i odds.

Kometen Johannes Høsflot Klæbo unngår ikke å få førstevalget hos gutta, men oddsen er mer spiselig til 2,75. Ustjugov ligger nærmest med 3,75.

Så starter Bjørgens gullrush ifølge bookmakeren:

Veteranen gir bare 1,3 ganger innsatsen på lørdagens 15 kilometer med skibytte. Heidi Weng er eneste andre under ti i odds. Hun står til 6,00.

Sundby gir litt mer – 1,50 – på tremila med skibytte samme dag. Sergej Ustjugov betaler 7,00 om han skulle vinne. Bak ham er det en liten haug løpere i sjiktet 11.-21.00.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag fortsetter Bjørgens favorittmarsj om man skal tro oddssetterne. Hun gir igjen 1,30 om hun tar seg av den klassiske 10-kilometeren.

Dagen etter skal Sundby igjen i aksjon. Oddsen på seier er hevet til 1,55 på 15 kilometer klassisk.

På staffetene torsdag og fredag er det Norge igjen: 1,12 gir damene, gutta 1,30.

Så avslutter Bjørgen med å gi 1,4 ganger pengene på tremila lørdag neste uke.

36-åringen har tatt fire VM-gull i samme mesterskap to ganger tidligere. Det skjedde både i 2011 (Oslo) og 2013 (Val di Fiemme).