FIS med Johaug-avgjørelse etter ski-VM

<p>Utestengelsen gjelder fra 18. oktober i fjor. Det betyr at Johaug kan konkurrere igjen fra 18. november i år, dersom dommen blir stående.</p>
Utestengelsen gjelder fra 18. oktober i fjor. Det betyr at Johaug kan konkurrere igjen fra 18. november i år, dersom dommen blir stående. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Det internasjonale skiforbundet (FIS) offentliggjør om de anker Therese Johaug-dommen 7. mars. Det er noen få dager etter at ski-VM er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Rapporten rundt Johaug-saken blir nå studert av vårt dopingpanel. Vi kommer ikke til å gi noen kommentarer rundt dette før tirsdag 7. mars, sa FIS-generalsekretær Sarah Lewis på en pressekonferanse på VM-stadion onsdag.

Domsutvalget i Norges Idrettsforbund ga Johaug en straff på 13 måneder for bruk av stoffet clostebol. Straffen var én måned lavere enn innstillingen fra Påtalenemnda i Antidoping Norge (ADN).

ADN bekreftet raskt at det ikke ville bli aktuelt å anke dommen, men fremdeles har både FIS og Verdens antidopingbyrå (WADA) mulighet til å anke dommen fra Norges Idrettsforbund.

– Grunnen til at vi ikke velger å anke, er først og fremst at dommen ikke reiser noen tvil om forståelsen og håndhevelsen av dopingreglene. For det andre viser den at idrettsutøvere har en streng aktsomhetsplikt. Det var viktig for Påtalenemnda, sa prosessfullmektig Niels R. Kiær til NTB.

18. november

For en uke siden bekreftet visepresident i FIS, Sverre K. Seeberg, at Johaug-saken var sendt videre til forbundets dopingutvalg.

– Vi ble kun informert om saken, og den er nå sendt videre til dopingutvalget i FIS. En innstilling fra utvalget er ventet om ikke altfor lang tid, sa Seeberg til NTB.

Ifølge NRK har FIS satt datoen 7. mars for en offentliggjøring av sin avgjørelse. I mellomtiden ønsker de ikke å gi noen kommentarer om saken.

Utestengelsen gjelder fra 18. oktober i fjor. Det betyr at Johaug kan konkurrere igjen fra 18. november i år, dersom dommen blir stående.

Les også: Løfshus' sjef vil ha VM-ro etter ordkrig med svenskene

Skandale

For 16 år siden endte Lahti-VM i en stor skandale da hele seks finske løpere ble tatt for doping.

– Dopingkontrollen denne gangen blir den bredeste i ski-VMs historie, sa FIS-Sarah Lewis onsdag.

Les også:

Northug refser eget team: – Vi var for dårlige hele gjengen

Northug om formsvikt: – Jeg var en kronidiot

Bjørgen: – Skremmende hvor fort 16 år går

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden