Northug: – Jeg var en kronidiot

Petter Northug svarer på spørsmål fra pressen om vinterens sesong, og omtaler seg selv som en kronidiot. Se hele pressekonferansen nederst i saken.

Petter Northug tar i bruk store ord om egen feil i oppkjøringen til Lahti-VM. Han er i friskt humør tross at mesterskapet kan være ødelagt allerede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Når jeg ser på treningen min ti dager etter det siste høydeoppholdet, så ser jeg på meg selv som en kronidiot. Det bør være mulig å unngå slike barnefeil, sier Petter Northug på onsdagens pressekonferanse.

Northug ville ikke gi seg inn i diskusjonen på Vidar Løfshus' kommentar – som Skiforbundet senere beklaget – om TV 2 og Therese Johaug-saken.

– Jeg tror ikke jeg skal si så mye annet enn at jeg lar den saken svømme sin egen sjø. Så får vi se om jeg skyter med hofta senere.

Tabbe

Han har fått sesongen ødelagt på grunn av for tøff trening etter et høydeopphold.

– Da jeg mistet Tour de Ski, skjønte jeg at det ble det ble en amputert sesong.

Han går sprinten (regjerende mester) og trolig også femmila – Det skal bli godt å komme i gang. En sprint i mesterskap er alltid spennende. Jeg tipper det blir norsk preg i finalen, både på dame- og herresiden. Jeg håper jeg også er med der, sier Northug.

Han sendte også noen nye stikk til Sverige. – Jeg tror det blir tøft for Sverige å ta medalje (på sprinten) med det laget de har. De må ha flaks om de tar medalje.

– Vi er nok sikkert ganske like Calle (Halfvarsson) og jeg. Han har jo ikke prestert som senior egentlig. Han har vært litt småbitter etter VM i Falun. Vi gjorde bare jobben vår og slo ham der. Det preger ham tydelig ennå.

Les også: Northug refser eget team: – Vi var for dårlige hele gjengen

Petter først

På VGs spørsmål om noen ferske Snapchat-bilder av en helt lettkledd Northug, svarte VM-kongen fras 2015.

– Det er klart at når du våkner om morgenen og må inn på politiet sine hjemmesider og rapportere netthets så går jo dagene. Men det var jo ikke artig å se seg selv med kløft. Jeg vet jeg er en tung skiløper, men at det sto så ille til ... det er bare å legge seg flat.

Sesongens store komet Johannes Høsflot Klæbos første mesterskapsminne er Northug fra 2009-VM.

– Jeg tror de største forventningene stiller jeg til meg selv. Jeg har mål om å ha en toppdag i morgen. Forhåpentligvis er jeg med og kjemper om finaleplass, sa han.

– Johannes har ekstrem kompetanse for sprint. Det er en ting å gjøre dette i trening. Han har klart å ta det med seg i konkurranse. Jeg har sett mange i hans alder som ikke klarer å ta det ut i løp, sa Northug om Klæbo.

Les også:

Løfshus' sjef vil ha VM-ro etter ordkrig med svenskene

Bjørgen: – Skremmende hvor fort 16 år går

VIDEO: Se hele pressekonferanse med langrennslandslaget.

Personvernpolicy