Løfshus: – Media intet ansvar for Johaug-saken

Landslagssjef Vidar Løfshus beklager å ha uttalt seg slik at det etterlot et inntrykk av at han gir media medansvar for Therese Johaugs dopingsak. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix
Landslagssjef Vidar Løfshus beklager å ha uttalt seg slik at det etterlot et inntrykk av at han gir media medansvar for Therese Johaugs dopingsak. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Landslagssjef Vidar Løfshus beklager sin uttalelse om at media var medansvarlig for at Therese Johaug brøt antidopingreglene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder Norges Skiforbund i en pressemelding tirsdag kveld.

– I intervjuer der Løfshus ønsket å forklare at et høyt medietrykk stresset langrennsorganisasjonen på en måte som bidro til at det ble gjort en feil, kom det uttalelser som etterlater et inntrykk av at media er medansvarlige for Johaug-saken, står det.

– Det er media selvsagt ikke, sier Løfshus og beklager at dette ble feil fremstilt.

I et intervju med Adresseavisen uttalte Løfshus:
– Hvis det var noe som gjorde at Therese-saken glapp, så var det at vi var en organisasjon som var utsatt for stort stress og som var veldig jaget av mediene, sa Løfshus og svarte bekreftende på spørsmål om han opplevde deler av mediene som uvennlige mot norsk langrenn.
– Jeg skal ikke gå ut i noen mediedebatt her og nå, men vedkommende kanal som kom med påstandene rundt medisinering av friske utøvere har nå fått sannheten på bordet. Det synes jeg de skal ta til etterretning, sier Løfshus til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden