Svenskene håper på nytt medaljeregn i Lahti

Stina Nilsson og Charlotte Kalla (t.h.) er Sveriges største medaljehåp i Lahti. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Stina Nilsson og Charlotte Kalla (t.h.) er Sveriges største medaljehåp i Lahti. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

OL-rekord i Sotsji i 2014 og VM-rekord i Falun i 2015. Svenskene håper Stina Nilsson og Charlotte Kalla kan innkassere nye medaljer i Lahti. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Nilsson og Kalla har vist storform den siste tiden, men den svenske landslagssjefen Rikard Grip tror det blir tøft å toppe VM på hjemmebane for to år siden.

– Det er umulig for oss å si om vi kan slå det nå. Vi hadde et fantastisk mesterskap i Falun og fikk med oss mange medaljer. Vi hadde et par løpere som var i utrolig god form. Vi får se hvor langt det rekker denne gangen, sier Grip.

Stina Nilsson er helt klart Sveriges største individuelle gullhåp i den innledende sprinten torsdag, mens Kalla har tatt medaljer i hvert eneste mesterskap siden 2009. Helgens løp i Otepää, hvor Nilsson vant sprinten og Kalla ble nummer to på 10-kilometeren, tyder på at de to har formen i orden.

– Dessuten var det flere som gjorde årsbeste: Anna (Haag), Emma (Wikén) og Martin (Johansson). Det gir en trygghet i hele gruppen om at vi er på rett vei og at vi gjør bra ting, sier Grip.

– Men vi har ingen offisiell målsetting på hvor mange medaljer vi skal ta, fortsetter landslagssjefen.

Nesten hele den svenske troppen har ankommet landslagets base i Vierumäki, noen mil fra Lahti. Sistemann inn på finsk jord er Johan Olsson, som kommer fra høydeopphold i Seiser Alm onsdag. Olsson, som tok tre medaljer i Falun, ventes å gjøre sitt første løp på gulldistansen 15 kilometer neste uke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden