Kaller påstander i norsk granskningsrapport «et nakkeskudd»

Peter Reinebo raser mot påstander i den norske granskningsrapporten. Foto: Marko Säävälä, TT / NTB scanpix
Peter Reinebo raser mot påstander i den norske granskningsrapporten. Foto: Marko Säävälä, TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Svenskene er rasende etter å ha blitt en del av granskningsrapporten om medisinering i norsk langrenn som ble lagt fram torsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utvalget hevder at Sveriges olympiske komité (SOK) ikke ønsket å dele relevant informasjon med dem. SOK-sjef Peter Reinebo slår hardt tilbake mot påstandene.

– Det er uhørt villedende og helt feilaktig, sier Reinebo til svenske Expressen.

– Vi har fått en forespørsel fra norsk langrenn om å få se på våre retningslinjer. Det har vi svart ja til. Men siden den gang har de utsatt møtene og det alt rant ut i sanden. Vi har total åpenhet – det er utvalget som ikke har benyttet muligheten, fortsetter Reinebo.

I den norske rapporten står det følgende:

«SOK oppgir at man har utarbeidet detaljerte planer for undersøkelse og behandling ved ulike sykdomstilstander, for eksempel astma. Granskningsutvalget har bedt om å få utlevert disse planene, men innen avgivelse av rapporten har representanter fra SOK ikke ønsket å utlevere disse til utvalget.»

SOK har nå bestemt seg for å redegjøre for sine retningslinjer på et åpent møte mandag. Samtidig vil de svare på spørsmål om det som står i rapporten.

– Vi er ikke skyldige i noe. Vi har retningslinjer som vi har ønsket å dele. Og så får vi i stedet et nakkeskudd i denne rapporten. Det er helt bånn, sier Reinebo.

Utvalgsleder Katharina Rise sier følgende til Dagbladet om uttalelsene fra Reinebo:

– De har besvart våre henvendelser, men ikke ønsket å dele informasjon med oss som vi har bedt om.

Les også:

Johaug beholder pengestøtten fra skiforbundet

Bjørgen glad etter utvalgets «frifinnelse» av norsk langrenn

Lereim: – Svenskene er forbausende hatske mot Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden