Bjørgen glad etter utvalgets «frikjennelse»

Marit Bjørgen er fornøyd med rapporten fra granskningsutvalget som har sett nærmere på medisinering i norsk langrenn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Marit Bjørgen er fornøyd med rapporten fra granskningsutvalget som har sett nærmere på medisinering i norsk langrenn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Marit Bjørgen tok med glede imot rapporten om medisinering i norsk langrenn fra granskningsutvalget. – En grundig rapport, fastslo hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ble på en måte frikjent, men så er det små ting i forbindelser med rutiner som kom fram. Det var litt som forventet. Jeg er veldig glad for at det kom en grundig vurdering, sa Bjørgen til pressen i estiske Otepää fredag.

Det uavhengige granskningsutvalget som kikket nærmere på bruk av medisinering i norsk langrenn, la torsdag fram rapporten som viser at landslagene ikke har drevet uforsvarlig behandling av utøvere uten astma.

De peker derimot på en del rutiner som bør endres og forbedres. I tillegg viser utvalget til at bruken av forstøverapparat kan oppleves som "etisk problematisk".

– Det kan gi et uheldig signal ved at unge føler at de må bruke dette for å bli gode idrettsutøvere, sa utvalgsleder Katharina Rise til NTB.

Grundig

– Det var en grundig rapport. Den var lang, og jeg har ikke lest hele. Men jeg er veldig fornøyd med at den kom, sa Bjørgen.

På spørsmål om hvordan hun tror rapporten blir tatt imot i utlandet, svarte hun følgende:

– Det tenker jeg ikke så mye på. Jeg er veldig glad for at rapporten kom, så får vi se om andre nasjoner leser den eller ei, sa den norske langrennsdronningen.

Les også: Johaug beholder pengestøtten fra skiforbundet

Trygg

Finn Hågen Krogh er også fornøyd med avklaringene som kom fram i granskingsrapporten.

– Vi var ganske trygge på at vi ikke gjorde noe ulovlig, men det er greit å få sjekket ting og rutiner. Og når konklusjonen er at alt er relativt bra, så er det fint, og så skal vi forbedre oss på det vi kan forbedre oss på.

– Har dere følt dere mistenkt på noe som helst vis?

– Ja, det har vi nok sikkert gjort, men jeg har aldri følt meg bekymret for at vi har vært i noen områder der vi ikke skulle ha vært.

– Vi merker at det er nye rutiner sammenlignet med før, og det er sikkert bra, sa Krogh etter fredagens treningsøkt på Tehvandi stadion i Otepää.

Les også: Lereim: – Svenskene er forbausende hatske mot Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden