Johaug anker ikke domsutvalgets avgjørelse

<p>Therese Johaug sammen med sin advokat Christian B. Hjort under høringen i dopingsaken på Ullevaal stadion.</p>
Therese Johaug sammen med sin advokat Christian B. Hjort under høringen i dopingsaken på Ullevaal stadion. Foto: NTB scanpix

Therese Johaug har sammen med sin advokat bestemt seg for ikke å anke domsutvalgets avgjørelse om 13 måneders utestengelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding heter det at avgjørelsen om ikke å anke er tatt etter en totalvurdering.

– Dette har vært en tung og vanskelig sak for Therese Johaug, og hun håper nå at hun kan legge den bak seg, står det i pressemeldingen.

– Det er en totalvurdering rundt forutsigbarhet. Vi har gjort dette slik at hun kan konsentrere seg om idretten og legge saken bak seg, sier hennes advokat Christian B. Hjort til NTB.

– Jeg synes dette er en streng dom både på aktsomhetsvurderingen og utmålingen. Jeg er uenig i den, men det er en rekke forhold man må ta stilling til når det gjelder en anke og om vi vil at de fortsatt skal behandle saken. Vi vil avslutte den, siden det alt i alt er skiløpingen som er det viktigste for Therese. Det er den totalvurderingen vi har tatt, legger han til.

Les også:

Bjørgen skjønner lite av Johaug-dommen

Lereim: – Svenskene er forbausende hatske mot Norge

Vil legge saken bak seg

Den norske langrennsstjernen vil nå konsentrere seg om OL-oppladningen.

– Vi har valgt å legge saken bak oss. Vi vil fokusere og bruke alle ressursene i en optimal oppladning. Henne største mål er OL, og hele situasjonen sett under et mener vi nå at det er på tide å sette strek. Vi vil kun ha positive tanker og se framover, sier Johaug-manager Jørn Ernst til NTB.

– Hva med tanken om å bli frikjent?

– Det er det man har vurdert. Vi har gjort en vurdering sammen med juristene og kommet fram til at det er best for oss å avslutte dette nå, sier manageren.

Johaug har også selv aktivt vært med i disse diskusjonene, bekrefter Ernst til NTB.

– Hun tenker at det viktigste er å sette en strek over dette og bruke all energi på det vi kan få gjort noe med, som er oppladningen til videre karriere, sier han. Avgjørelsen om å ikke anke saken ble tatt tirsdag.

Les også: Johaug-sponsorene trekker seg ikke

– Johaug-straffen kan få andre til å ta risiko

FIS diskuterte ikke saken

Domsutvalget reduserte Antidoping Norges (ADN) innstilling om 14 måneders utestengelse med én måned. Therese Johaug testet positivt for det ulovlige stoffet clostebol, som hun fikk hun i seg ved bruk av kremen Trofodermin på en solbrent leppe under et høydeopphold i Livigno, i september 2016.

Utestengelsen gjelder fra 18. oktober i fjor. Det betyr at Johaug kan konkurrere igjen fra 18. november i år, dersom dommen blir stående.

Både Antidoping Norge, Det internasjonale skiforbundet (FIS) og Verdens antidopingbyrå (WADA) kan fortsatt anke dommen fra NIF.

Styret i FIS møttes på Hotell Kulm i St. Moritz onsdag for å diskutere Johaug-saken.

– Vi ble kun informert om saken, og den er nå sendt videre til dopingutvalget i FIS. En innstilling fra utvalget er ventet om ikke altfor lang tid, sa FIS-visepresident Sverre K. Seeberg til NTB etter møtet.

En innstilling fra utvalget vil så gå tilbake til styret, som skal vedta om de velger å anke den norske stjernens 13 måneders utestengelse eller ikke.

Les også:

Johaug får ikke lenger pryde smøretraileren

Fischer åpner for nytt Johaug-samarbeid

Kalla om Johaug: – Jeg lider med henne

FIS diskuterer Johaug-dommen onsdag

Personvernpolicy