Bjørgen skjønner lite av Johaug-dommen

Marit Bjørgen skjønner lite av dopingdommen mot Therese Johaug.
Marit Bjørgen skjønner lite av dopingdommen mot Therese Johaug. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Marit Bjørgen omtaler Therese Johaugs dopingstraff på 13 måneders utestengelse som tullete.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg synes det er tullete, rett og slett. Det er vanskelig å skjønne, sier Marit Bjørgen til NRK i Davos tirsdag.

I forrige kom avgjørelsen fra domsutvalget i Norges Idrettsforbund som tilsier 13 måneders dopingutestengelse for Johaug.

Bjørgen skjønner lite av at dommen når Johaug først blir trodd på at hun ikke har jukset bevisst, og at dosen hun hadde av det forbudte stoffet clostebol i kroppen heller ikke har hatt noen prestasjonsfremmende effekt.

Les også: Johaug-sponsorene trekker seg ikke

– Therese blir trodd, hun har vært uheldig og fått det i seg gjennom en salve hun har på leppene. Likevel får hun 13 måneder. Det sier litt om rettssikkerheten vår. Vi har ingen ting å stille opp med, sier Bjørgen, som selv har besøkt Johaug i løpet av vinteren.

– De skjønner saken hennes, men uansett får du 13 måneder og mister alt du har rundt deg, dine lagvenninner og muligheten til å bruke Olympiatoppen, sier hun.

Les også: – Johaug-straffen kan få andre til å ta risiko

Therese Johaug testet positivt for det ulovlige stoffet clostebol, som hun fikk hun i seg ved bruk av kremen Trofodermin på en solbrent leppe under et høydeopphold i Livigno, i september 2016.

Utestengelsen gjelder fra 18. oktober i fjor. Det betyr at Johaug kan konkurrere igjen fra 18. november i år, dersom dommen blir stående.

Les også: Kalla om Johaug: – Jeg lider med henne

Personvernpolicy