Svendsen kollapset – usikker til søndagens jaktstart

Emil Hegle Svendsen måtte ha legehjelp etter målgang på VM-sprinten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Emil Hegle Svendsen måtte ha legehjelp etter målgang på VM-sprinten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Emil Hegle Svendsen måtte ha legehjelp da han kollapset etter målgang på VM-sprinten i skiskyting. Trønderen er usikker til søndagens jaktstart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svendsen slet voldsomt på sisterunden og gikk inn til 36.-plass. Deretter segnet han om i målområdet.

Nordmannen ble liggende nærmest urørlig i flere minutter mens medisinsk personell etter hvert kom til og la beina til nordmannen høyt. Etter flere minutter i snøen klarte 31-åringen å forlate målområdet støttet av flere norske ledere.

Deretter fikk han noen minutter for seg selv i bua der løperne skifter klær – før han ble geleidet ut av området.

– Det er bra med Emil nå. Han er på hotellet og har fått mat og drikke. Det kan se ut som om han fikk et blodtrykksfall som følge av utmattelse og høy temperatur i luften. Det var en ubehagelig situasjon, men han har det etter forholdene bra nå, sier landslagslege Petter Sørensen i en pressemelding.

Les også: Thingnes Bø med sølv på VM-sprinten

Usikker

– Det var ubehagelig der og da, men nå føler jeg meg ganske bra. Det var betryggende å bli sjekket grundig etterpå, og nå vil jeg ta det med ro og få tilbake kreftene, og så se an over natten hva som er lurt å gjøre i morgen, sier Svendsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sportssjef Morten Aa Djupvik opplyste til NTB kort tid etter kollapsen at han hadde snakket med landslagslegen, som hadde opplyst at det etter forholdene sto bra til med Svendsen.

Trønderen regnes likevel som usikker til søndagens jaktstart.

– Hva slags konsekvenser dette vil få for morgendagen og mesterskapet, det vet jeg ikke, sa Djupvik – og la til at det ikke hadde vært noe unormalt å spore hos den norske løperen i forkant av rennet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har ikke vært noe sykdom som vi har registrert, så sannsynligvis var han utmattet og utslitt.

Tom for krefter

Fysioterapeut Friedrich Hinteregger sa til NTB at Svendsen var shaky etter målgang, og at det trolig skyldtes at han var fullstendig tom for krefter. Han bekreftet at nordmannen hele tiden var ved bevissthet.

Til NTB fortalte Hinteregger at han håper Svendsen vil være i stand til å starte søndagens jaktstart.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det håper det ikke feiler han noe spesielt. Nå blir han sjekket på sykehus, og legen vår er sammen med ham. Jeg håper bare det dreier seg om en utmattelse, sa han.

Ole Einar Bjørndalen snakket med Svendsen etter målgang.

– Jeg snakket så vidt med ham. Han kom til hektene igjen, men var dyktig sliten. Det er veldig varmt nå, så jeg tipper det er snakk om væsketap, sa han.

– Emil sa ikke så mye, men han svarte ja og nei på det vi spurte om. Men dette går fint. La han få noen timer på seg, så er han fit for fight igjen, tilføyde skiskytterkongen.