Klæbo slo Northug i spurten

Her spurter Johannes Høsflot Klæbo mot Petter Northug i Uglarennet i Trondheim søndag ettermiddag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix.
Her spurter Johannes Høsflot Klæbo mot Petter Northug i Uglarennet i Trondheim søndag ettermiddag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northug viste stor framgang da han gikk inn til 2.-plass bak kometen Johannes Høsflot Klæbo i søndagens Uglarenn i Trondheim. Et skår i gleden var det at flere av skistjernens ski ble stjålet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Northug ble slått med 15 sekunder i den 15 kilometer lange løypa i fri teknikk.

Klæbo startet på nummeret bak Northug og tok ham igjen raskt. Det var start med 15 sekunds intervaller.

- Jeg tok ham igjen på toppen av den første bakken. Det virker som om han åpnet forsiktig. Så ble jeg liggende litt foran derfra. Vi ble samlet tidlig. Det ble nesten som en fartsøkt. Vi gikk rolig store deler av løypa, så kjørte vi noen drag underveis, og så ble det selvfølgelig en spurt til slutt, sa Klæbo til Adresseavisen.

Petter Northug endte på 26.-plass under norgescupen i Lillehammer lørdag. Det var dag én etter høydeopphold, og det var ikke så rart at han havnet et stykke bak.

Søndag fungerte kroppen hans bedre, og det skal dermed svært mye til om ikke Northug blir tatt ut til 15-kilometeren i klassisk som går i Falun i verdenscupen kommende helg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om han i tillegg blir tatt ut i sprint gjenstår å se.

Les også: Northug fikk juling på Sjusjøen

Northug gjør et siste forsøk på å finne VM-formen

Northugs ski stjålet

Om lag 20 skipar er stjålet fra et utstyrstelt i Sjusjøen, opplyser operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Trond Ola Berg, til Hamar Arbeiderblad.

Innbruddet, som skjedde natt til søndag, fant sted i et smøretelt som ble brukt for å oppbevare skiutstyr.

Sportslig leder for Strindheim Sk, Ole Thonstad, bekrefter tyveriet.

– To eller tre av parene til Petter er blant dem som er borte, sier Thonstad, som legger til at det ikke skal være Northugs aller beste ski som nå er stjålet.

– Heldigvis ikke. Han dro videre til Trondheim på lørdag og hadde derfor med seg topp-parene sine. Dette var snakk om ski som han stort sett bruker til trening. Slik sett er det ingen krise, mener Thonstad.

Les også: Northug skråsikker på VM-deltakelse

Northug trener ikke på ski – nå kan VM ryke