Weng tok ledertrøya da Nilsson sprakk

Heidi Weng leder nå Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Heidi Weng leder nå Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Svenske Stina Nilsson tapte mye tid i sammenlagtkampen på den femte Tour de Ski-etappen. Heidi Weng overtok ledertrøya på en middels god dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jessica Diggins var best av samtlige. Den amerikanske jenta tok sin tredje strake verdenscupseier på 5 kilometer fri teknikk. I mål var hun hele 13,6 sekunder foran nærmeste konkurrent.

Finske Krista Pärmäkoski ble nummer to, mens amerikanske Sadie Bjornsen tok den tredje plassen på seierspallen.

For de norske ble det ingen topp dag i kulda i Toblach. Heidi Weng ble nummer fem, men var slått med 17,5 sekunder av Diggins. Ingvild Flugstad Østberg og Katrine Harsem fulgte på henholdsvis 8.- og 9.-plass.

– Jeg var ikke så på hugget i starten, og hørte jeg var mange sekunder bak. Da måtte jeg skjerpe meg litt, og plutselig fikk jeg opp farta. Dette var min desidert beste dag, sa Weng til NRK etter målgang.

– Selvfølgelig var jeg litt stiv på slutten, men det var vel alle, tilføyde hun.

På spørsmål om de norske jentene ikke hadde maks klaff med skiene sa Ingvild Flugstad Østberg:

– Jeg hadde nok greie ski, men jeg gikk sammen med ei italiensk jente jeg trodde jeg gikk fra flere ganger. Hver gang kom hun tilbake.

Weng overtok samtidig sammenlagtledelsen i Tour de Ski. Svenske Stina Nilsson ledet foran fredagens etappe, men fikk i likhet med de norske det tungt. Den svenske jenta ble bare nummer 20 og var i mål slått med drøye 40 sekunder av Diggins.

Sammenlagt har Weng 11,1 sekunders forsprang til Flugstad Østberg foran de to siste etappene.

– Det tenker jeg ikke så mye på, sa Weng.

Personvernpolicy