Meny

Justjugov slo knockout på Sundby

Sergej Justjugov vant nok en etappe i årets Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sergej Justjugov vant den femte Tour de Ski-etappen i Toblach og kan ha avgjort sammenlagtkampen når to etapper gjenstår.

Justjugov kjempet en intens kamp mot franske Maurice Manificat om seieren på 10-kilometeren i fri teknikk. I mål skilte det de to 0,4 sekunder i den sterke russerens favør.

Dermed tok Justjugov sin femte strake seier i årets Tour de Ski. Det har ingen klart før ham.

Simen Hegstad Krüger ble nummer tre på etappen og tok karrierens første pallplass i verdenscupen.

Martin Johnsrud Sundby hadde ingen god dag i Toblach og ble til slutt nummer 14. Han var slått med 36,9 sekunder av Justjugov. Det skiller ett minutt og 34 sekunder mellom de to i sammendraget.

Les også: Følelsesladd seier for Sundby

– Blytungt

– Det var blytungt. Jeg er milevis unna toppform, og det ble bare å kjempe med en dårlig kropp hele veien. Akkurat nå er jeg ikke bedre, sa Sundby til NRK etter løpet.

Han var ikke så opptatt av avstanden opp til Justjugov i sammendraget foran de to siste etappene.

– Mitt største problem nå er at jeg har en kropp som ikke fungerer, sa Sundby, men avviste at han vurderer å stå av Tour de Ski.

Russiske Justjugov startet fredagens 10-kilometer i fri teknikk i rakettfart og hadde tidsmessig lagt konkurrentene sju sekunders bak seg allerede etter drøye to kilometer. Det ble en indikasjon på hva som var i vente.

Mot slutten holdt franske Manificat høyest fart av samtlige, men den suveren russeren holdt unna i kampen om etappeseieren.

Les også: Northug trener ikke på ski – nå kan VM ryke

– En stor milepæl

Rekruttlandslagsløper Simen Hegstad Krüger avsluttet godt og knep tredjeplassen sju tideler foran finske Matti Heikkinen.

– Å ta karrierens første pallplass i verdenscupen er en stor milepæl for meg. Dette hadde jeg ikke turt å håpe på, sa han.

Didrik Tønseth ble til slutt nest beste nordmann på sjetteplass. Hans Christer Holund ble nummer 15.

Les også: Hetland er bekymret for Northug

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært