Northug trener ikke på ski – nå kan VM ryke

Beitostølen 20161118. Beitosprinten 2016 . 15 km klassisk menn. Petter Northug etter løpet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Beitostølen 20161118. Beitosprinten 2016 . 15 km klassisk menn. Petter Northug etter løpet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Først gikk han glipp av Tour de Ski. Nå står også Ski-VM i fare for en av Norges største skistjerner, Petter Northug. Drøye seks uker før VM i Lahti bekrefter Northugs trener at han ikke trener på ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Petter er fortsatt ikke i normal trening. Jeg tror det er rolige joggeturer og lett styrketrening. Vi ble enige om å se an denne uken og gjøre opp status, sier langrennssjef Vidar Løfshus til VG.

På direkte spørsmål om Northug trener på ski, svarer Løfshus:

– Nei, etter det jeg har forstått, har han ikke vært det til nå. Men nå blir det bra forhold i Bymarka, så da blir det nok skiturer, sier Løfshus.

Mens resten av langrennseliten konkurrerer i Tour de Ski, følger Petter Northug rennene hjemme i sofaen i Trøndelag.

Les også: Hetland er bekymret for Northug

– Oppriktig bekymret

Årets sesong er så langt en fiasko med plasseringer som ikke kjennetegner skikjempen med premiehyllene fulle av edelt metall.

Så langt kan han skilte med en 9. og 51. plass i verdenscupen.

– Jeg er oppriktig bekymret. Men som jeg sier, jeg avskriver aldri Petter Northug. Så enkelt er det, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Northugs trener, Stig Rune Kveen, er imidlertid ikke urolig for Northugs VM-oppkjøring, og svarer slik når avisen spør om han er bekymret:

– Nei!

Les også: Northug besøkte Snåsamannen

Kan være ute i ett år

I fjor gikk Anders Gløersen på en smell og var ikke på beina før etter sommeren. Løfshus frykter at Northug kan risikere å være ute av konkurranser et helt år.

– I verste fall, men vi håper nå ikke det, sier han til Dagbladet.

Northug er trolig overtrent og har ikke vært i normal trening siden sesongåpningen på Beitostølen.

Les også: Treneren tror Northug er overtrent

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden