Nok en Justjugov-seier

Martin Johnsrud måtte nøye seg med en 2. plass i søndagens Tour de Ski-renn. Foto: Fabrice Coffrini/AFP
Martin Johnsrud måtte nøye seg med en 2. plass i søndagens Tour de Ski-renn. Foto: Fabrice Coffrini/AFP Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Sergej Justjugov fikk en luke og vant mennenes fellesstart i Tour de Ski. Sammenlagttoget har trolig allerede gått for Finn Hågen Krogh.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har Justjugov fått en drømmestart på touren. Russeren vant også lørdagens sprint. På årets første dag slo han Martin Johnsrud Sundby med 1,9 sekunder på det 10 kilometer lange rennet i klassisk stil. Tredjeplassen gikk til Didrik Tønseth.

Mest overraskende var Finn Hågen Kroghs problemer. Finnmarkingen endte helt nede på en 34.-plass. Det skilte hele 50,1 sekunder opp til Justjugov i mål.

Etter løpet erkjente Krogh at han mest sannsynlig kan gi opp sammenlagtkampen. Han er bak Justjugov med nesten halvannet minutt.

- Det ble en tung dag, kanskje litt vel tung. Jeg kjente fort at det var tungt i dag, så jeg prøvde ikke å jage teten. Det kunne fort sett enda verre ut om jeg hadde gjort det. Jeg måtte minimalisere tapet, sa Krogh til TV 2.

- Skøytesprinten gjorde at beina var stinne. Jeg hadde ikke full fres, la han til.

Slet

26-åringen måtte slippe tetgruppen tidlig og var bak med 8,7 sekunder halvveis. Avstanden var økt til 22,5 sekunder etter 7,5 kilometer.

- Urovekkende. Dette kan se stygt ut for Finn Hågen Krogh på sammenlagtlista, mente TV 2-kommentator Christian Paasche.

- Ser ut som han må gi noen meter, ja. Han ser litt kjørt ut, tilføyde TV 2s langrennsekspert Kristin Størmer Steira etter fem kilometer.

På forhånd ble det spådd at fellesstarten ville bli kaotisk på grunn av trange og isete løyper. Sundby mente profilen ikke egnet seg for en fellesstart. 32-åringen passet godt på å holde seg i front for å unngå uhell.

18,9 sekunder

Sundby tok 15 bonussekunder på den første innlagte sprinten, mens han tok 10 sekunder på den andre. Justjugov plukket også 25 bonussekunder.

Etter løpet var Sundby godt fornøyd selv om det ikke holdt til seier. Sammenlagt er han bak Justjugov med 18,9 sekunder etter to av sju etapper. Alex Harvey på tredjeplass har 59,6 sekunder opp til teten.

- Kjempebra. Det ble et krigeløp, der man kunne risikere å rote bort touren. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, sa Røa-løperen.

Sjur Røthe kunne glede seg over en sterk fjerdeplass søndag, mens Simen Hegstad Krüger ble nummer ti.

Niklas Dyrhaug og Hans Christer Holund endte på 12.- og 13.-plass. Emil Iversen var i mål som nummer 18.

Tour de Ski går over sju etapper og avsluttes som vanlig i monsterbakken i Val di Fiemme førstkommende søndag.

Les også:

Tour-favoritt Sundby har full tillit til russerne

Sergej Justjugov gjorde kort prosess

Nilsson vant foran tre norske

Personvernpolicy