Sergej Justjugov gjorde kort prosess

Martin Johnsrud Sundby gjorde det best av de norske i sprintkvalifiseringen i Tour de Ski lørdadg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Martin Johnsrud Sundby gjorde det best av de norske i sprintkvalifiseringen i Tour de Ski lørdadg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Finn Hågen Krogh og Martin Johnsrud Sundby ble nummer tre og fire i sprintfinalen og i Tour de Ski-åpningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Federico Pellegrino tok 2.-plassen, men var i likhet med de øvrige sjanseløs da russeren rykket vel halvveis i finalen. Justjugov var suverent best i kvalifiseringen og gjennom utslagsrundene.

Krogh ga Justjugov kamp om ledelsen første halvdel av finalen, men måtte nøye seg med å legge Sundby bak seg og ta den siste pallplassen.

Justjugov vant første semifinaleheat foran Krogh og Sundby. Den tredje norske semifinalisten Emil Iversen endte nest sist. Sundby måtte vente på siste heat, men gikk klart videre på tid sammen med franske Lucas Chanavat, som var treer i kvalifiseringen.

Kvalifiseringstoeren Pellegrino vant det andre heatet og fikk med seg canadiske Alex Harvey til finale.

Sundby og Krogh var nummer fire og seks i kvalifiseringen. De gikk i samme heat også i kvartfinalen, der de tok dobbeltseier.

Justjugov gikk forrykende da han vant kvalifiseringen med over fire sekunder. Han vant også et knallsterkt kvartfinaleheat som omfattet fire av de fem beste i kvalifiseringen.

Didrik Tønseth var fjerde og siste nordmann i kvartfinalen. Han endte sist i et heat vunnet av canadiske Alex Harvey. Øvrige heatvinnere var britene Andrew Young og Andrew Musgrave.

Fire nordmenn ble utslått i kvalifiseringen: Niklas Dyrhaug (31.-plass), Simen Hegstad Krüger (35.-plass), Hans Christer Holund (41.-plass) og Sjur Røthe (45.-plass). Dyrhaug var 13 hundredeler for sent ute til å gå videre.

Les også:

Weng: - Jeg ble matforgiftet

Seks langrennsutøvere utestengt fra Tour de Ski

Personvernpolicy