Stjernen innleder hoppuka

Andreas Stjernen setter utfor aller først i årets hoppuke.
Andreas Stjernen setter utfor aller først i årets hoppuke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Andreas Stjernen setter først utfor i den 65. hoppuka. Sprova-hopperen fikk en overkommelig duell i åpningsrennet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ikke så halvgalt. Det er småpent. Vi må heve oss litt i rennet, men det er mulig, sa Stjernen etter sin 26.-plass i torsdagens kvalifisering.

- Jeg tror det er noen små endringer i posisjonen som må til. Jeg kom litt for langt fram. Det er ting som helt klart lar seg løse over natten. Det har jeg gjort mange ganger, beroliget Stjernen.

Han er nummer 11 i verdenscupen og måtte kvalifisere seg.

- Jeg startet bra på trening, men klarte ikke helt å følge det opp. Kanskje ville jeg for mye. Man må klare å slappe av og roe det litt. En kan ikke kjøre på med alt man har av guts i kroppen.

Stort

Han rakk å få skiene på plass til kvalifiseringen. Stjernen var eneste nordmann som ikke fikk skiene sine da hopperne landet på flyplassen i München onsdag.

- Jeg hadde de rette skiene. Og nå får jeg starte hoppuka. Det er stort, sa Stjernen.

Han møter Stefan Hula fra Polen fredag. Det skal være en overkommelig oppgave. Polakken er bare nummer 25 i verdenscupen.

- Jeg føler han er en kar som ikke er så lett å skjønne seg på. Han kan ha noen knallhopp, men også hoppe dårlig, sa Stjernen.

Tøft

Det er langt tøffere dueller i vente for flere av lagkameratene. Tom Hilde må ut mot fjorårets suverene verdenscupvinner Peter Prevc, mens Robert Johansson fikk Michael Hayböck. Anders Fannemel må tukte Kamil Stoch.

- Man har muligheten til lucky loser. Jeg møtte Peter Prevc i det første rennet i fjor, men karet meg videre. Men det er alltid bedre å møte en litt svakere hopper, sa Stjernen.

Daniel André Tande, som var best av alle i kvalifiseringen, møter Ronan Lamy Chappuis i sin duell.

Personvernpolicy