Russland gir fra seg renn i skiskyting

IBU-president Anders Besseberg fikk torsdag beskjed om at Russland gir fra seg verdenscuprenn og junior- og ungdoms-VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IBU-president Anders Besseberg fikk torsdag beskjed om at Russland gir fra seg verdenscuprenn og junior- og ungdoms-VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland gir fra seg vinterens verdenscuprenn i skiskyting i Tjumen og junior- og ungdoms-EM i Ostrov, melder IBU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skjer etter trusler om boikott av rennene i kjølvannet av McLaren-rapportens avsløringer om systematisk doping i russisk idrett. Tsjekkia var først ute med beslutning om å boikotte rennene i Tjumen, og Norges Skiskytterforbund har fulgt opp med brev til IBU med krav om at Russland måtte fratas rennene.

Russlands skiskytterforbund informerte torsdag IBU om at man gir tilbake tildelingen av junior- og ungdoms-EM og verdenscuprennene i Tjumen. IBU vil senere finne nye arrangørsteder.

- Dette er et første viktig steg av Russlands skiskytterforbund for å vise IBU og idrettsverden at de tar situasjonen på alvor. Dette gjør også at skiskytterfamilien kan konsentrere seg om sporten vår under disse arrangementene, sa IBU-president Anders Besseberg i en pressemelding etter torsdagens ekstraordinære styremøte i München.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtet ble holdt for å diskutere innholdet i siste del av McLaren-rapporten. Det ble blant annet vedtatt å innlede formell gransking av 29 utøvere nevnt i McLaren-rapporten.

Totalt er 31 russiske utøvere nevnt i rapporten. IOC har innledet dopingsak mot to av dem, og IBU fulgte opp ved å suspendere disse. De 29 andre er foreløpig ikke suspendert.

- Funnene i McLaren-rapporten indikerer alvorlige problemer i russisk idrett og dens antidopingsystem. IBU tar denne informasjonen veldig alvorlig, og nå er det opp til oss å finne ut hvor stort problemet i russisk skiskyting er, sa Besseberg.

- IBU har alltid praktisert nulltoleranse for doping på alle nivåer. Kampen mot doping er ikke enkel, men det er noe av det vi prioriterer høyest.