Fannemel håper å finne overskuddet i jula

Anders Fannemel mener å ha funnet ut av sine tekniske problemer han ballet seg inn i. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Anders Fannemel mener å ha funnet ut av sine tekniske problemer han ballet seg inn i. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Anders Fannemels høye ambisjoner fikk et skudd for baugen i innledningen av sesongen. 25-åringen hadde rotet seg inn i tekniske problemer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere år har Fannemel reist til hoppuken med en god slump selvtillit, og ofte blitt nevnt som en av de norske favorittene til å vinne hoppuken. I år overlater han den biten til Daniel-André Tande.

– Jeg har jo troen på meg selv, selv om selvtilliten i hoppbakken er litt lav om dagen. Det hjalp veldig den siste dagen jeg hadde i Engelberg (12.-plass). Det ble en god kvalifisering og en god 1. omgang, og en ganske grei annen omgang, så det skal jeg ta med meg, sier Anders Fannemel til NTB.

– Hvis jeg klarer å roe meg ned litt nå og samle overskudd så kan dette bli bra, sier hopperen fra Hornindal.

Fannemel kommer med en lengre forklaring på hva han mener er årsaken til problemene. Han følte han kom inn i en ond sirkel hvor han begynte å tvile på det tekniske.

Les også: Hoppforskning: – Gode forhold fortsatt en fordel

Det ballet på seg

– Jeg er vel kanskje bedre fysisk enn noen gang med tanke på jobben jeg har lagt ned i sommer. Jeg hoppet godt i Vikersund, og det gikk greit i Ruka også med unntak av to dårlige annenomganger. Så begynte det å balle på seg, og jeg så mest problemer og ikke noe positivt i hoppingen min. I Klingenthal ble det en fight om å finne ut av ting. Jeg har jo litt høye ambisjoner da, men det er teknikken som har vært problemet, forklarer han.

Den koden mener han å ha løst. Det gikk på vinkelen på beina i tilløpet.

Han ble sendt hjem fra Klingenthal og fikk noen rolige treningsøkter på hjemmebane i Lysgårdsbakken. Nå virker han å være på gang igjen.

Les også: LO redder hopperne ut av sponsorkrisen

Bra setup

– Jeg har fått en god setup med dress og støvler. Vi jobber jo veldig mye med den biten. Vi bruker jo flere timer om dagen med øve oss på prosedyren med kontroll og så videre, og med å finne ut det mest optimale innenfor reglementet.

Hopperne bruker også mye tid på å finne den riktige hoppdressen og tilpasning av utstyret sitt. De har dessuten hele tiden FIS-kontrollørene hengende over seg selv om det ikke lenger er så stressende som det kunne virke forrige sesong, hvor hopperne ofte ble nektet å sette utfor hvis hoppdressen ikke satt riktig på kroppen.

– Det er veldig mye jobb. Heldigvis har vi Andreas Vilberg som er ekstremt smart og finner gode løsninger hele tiden. Men det er opp til oss selv å finne ut hva som fungerer best og da må vi prøve ut masse ting, sier han.

– I fjor var det et voldsomt stressmoment med den kontrollen på toppen. Da måtte vi hele tiden jobbe med å få skrittet på dressen langt nok opp. Det er blitt lettere i år selv om vi også nå kan få kontroller på toppen, sier Fannemel.

Les også:

Alpinistenes sponsoravtale kan koste andre grener store summer

Frykter Kristoffersen-dom får samme effekt som Bosman-saken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden