Tre på rad for Jansrud

Kjetil Jansrud suste inn til ledertid i super-G i alpint i Val Gardena fredag. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini
Kjetil Jansrud suste inn til ledertid i super-G i alpint i Val Gardena fredag. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini Foto: NTB scanpix

Kjetil Jansrud tok sin tredje strake verdenscupseier i Val Gardena fredag. I super-G-rennet var han seks hundredeler foran Aleksander Aamodt Kilde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jansrud valgte, i likhet med Aksel Lund Svindal, å starte med et noe senere startnummer enn vanlig med tanke på solforholdene i Italia. Med nummer 15 på brystet suste han inn til bestetid på 1.31,93. Fredagens seier er Jansruds tredje triumf på tre forsøk så langt i verdenscupen.

Han startet to startnumre etter annenmann Aamodt Kilde. Dermed nøt han godt av Kildes løypeoppsummering etter 24-åringens renn.

- Nå har jeg vunnet to renn etter at han har hjulpet meg, så jeg får vel betale tilbake snart, sa Jansrud til NRK like etter målgang før Kilde skjøt inn.

- Vi gir og tar, sa han og la til at det er en vinn-vinn-situasjon at de kan gi hverandre tips om løypa etter hvert som de selv har kjørt.

Seks hundredeler

Etter en god start fortsatte Jansrud godt og var 34 hundredeler foran Kilde ved tredje passering. Kilde leverte en god avslutning, men Jansrud var akkurat i mål tidsnok, seks små hundredeler foran sin landsmann.

Kilde kjørte inn til ledertid da han kom i mål takket være en solid avslutning. Etter å ha vært 31 hundredeler bak Eric Guay ved andre passering, spiste han opp forspranget nedover i løypa og var fattige sju hundredeler før canadieren i mål. Avslutningen var nesten så god at selv Jansrud måtte se seg slått av 24-åringen.

- Jeg skjønte at Aleksander kjørte fort, så jeg måtte gi gass. Seks hundredeler er ikke mye, sa Jansrud.

Svindal kjørte ut

Aksel Lund Svindal kjørte rufsete, men godt, og var fem hundredeler foran Jansrud ved annen passering. Etter en feil var han nesten sekundet bak Jansrud ved neste passering og like før mål kjørte han ut etter å ha hektet i en port. Det virket heldigvis ikke å gå utover Svindals trøblete kne.

- Det var fryktelig synd med Aksel. Jeg snakket med han og det virker som det gikk bra med kneet, kunne Jansrud melde om.

Personvernpolicy