Kristoffersen slo tilbake med seier

Foto: Philippe Desmazes / AFP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen hadde bestetid i andre omgang og vant det første slalåmrennet han stilte opp i verdenscupen i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var en fantastisk følelse med alt som har skjedd de siste månedene, sa Kristoffersen i seiersintervjuet.

Nordmannen var 42/100 sekund bak det franske hjemmehåpet Alexis Pinturault etter første omgang. Alexander Khorosjilov fra Russland lå mellom på annenplass.

I finaleomgangen klinket 22-åringen fra Rælingen til. Han var litt sen i det ene henget, men så smadret han Marcel Hirschers foreløpige bestetid i omgangen.

– Det er magisk det Henrik leverer her. Det er helt utrolig. Han knuser Hirscher med nesten et halvt sekund i omgangstid. Milde måne, sa NRK-kommentator Andreas Toft.

Les også: Kristoffersen fyrer løs mot skiforbundet

Hjemmehåpet kjørte ut

Kristoffersen satte med det press på de to gjenværende på toppen. Khorosjilov var først ut og sviktet totalt. Dermed var det kun Pinturault som kunne gjøre noe med nordmannen. Franskmannen endte imidlertid opp med å kjøre ut. Dermed kunne Kristoffersen slippe jubelen løs.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Leif Kristian Haugen og Jonathan Nordbotten tok seg videre til finaleomgangen. De ble henholdsvis nummer 21 og 25 i omgang nummer én. Nordbotten fikk det ikke til å stemme og endte på 25.-plass, mens Haugen kjørte ut tidlig. Sebastian Foss Solevåg kjørte ut allerede i første omgang.

Kristoffersen hadde en god start i første omgang, men var ikke fullt så bra i midtpartiet. Der tapte nordmannen en del hundredeler. Mot slutten fikk han derimot opp farten igjen.

Bannet etter førsteomgangen

– Alltid like kanon i avslutningen, sa NRK-kommentator Andreas Toft.

I mål ristet Kristoffersen oppgitt på hodet og bannet over at ikke alt satt som det skulle. Han har hatt en turbulent sesongstart. Det har vært mye utenomsportslig støy knyttet til konflikten med Norges Skiforbund. I Val d'Isère virker han å ha hodet på rett plass.

Lørdag klatret Rælingen-alpinisten opp til tredjeplass og pallen i storslalåmen. Kristoffersen sto over åpningsrennet i finske Levi. Alpinstjernen vant slalåmcupen forrige sesong.