Therese Johaug fast bestemt på OL-start i 2018

Se NRK-intervjuet med Johaug her
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug er fast bestemt på at hun skal gjøre comeback som langrennsløper i 2018. Fokuset er allerede rettet mot OL i Pyeongchang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nylig la Påtalenemnda i Antidoping Norge ned påstand om 14 måneders utestengelse for langrennsstjernen som følge av dopingsaken mot henne. Nå er det opp til Domsutvalget i Norges Idrettsforbund å avsi dom.

I påvente av den prosessen trener Johaug på Sjusjøen. Målet er krystallklart. Dalsbygda-jenta skal tilbake i langrennssporet.

– Når jeg våkner står det to bokstaver i hodet mitt. Det er «OL». Jeg skal trene hardt og jeg skal legge ned en vanvittig jobb for å komme tilbake, sier Johaug i et intervju med NRK.

Les også: Johaug-manager: – Ikke vurdert å legge opp

Forholder seg til straffen

Hun slår dermed tilbake mot dem som har stilt spørsmål ved om 28-åringen vil orke å ta utfordringen med å vende tilbake til skisirkuset når en eventuell dopingdom er sonet ferdig.

Johaug sier videre i intervjuet at hun forsøker å bruke minst mulig krefter på dopingsaken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har lært at jeg må fokusere på det jeg kan gjøre noe med. Det jeg kan gjøre noe med, er å trene godt og forberede meg best mulig. Om dommen blir det ene eller andre, får jeg ikke gjort noe med det, sier hun.

På spørsmål om hun vil godta staffen som måtte komme, lyder svaret:

– Jeg må bare forholde meg til den straffen som kommer. Og så får jeg ta en videre vurdering.

Les også: Idrettsforbundet har bedt ansatte om ikke å kommentere Johaug-saken

Nytt team

Søndag gledet hun seg med Martin Johnsrud Sundby etter sistnevntes seier i minitouren på Lillehammer. Sundby har nylig vært gjennom en dopingkarantene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er i samme situasjon. Det å komme seg gjennom en slik periode. Han viste i helgen at det er mulig å stå øverst på pallen. Det er klart at han er en vanvittig motivasjonskilde for meg, sier Johaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skistjernen avslører i intervjuet med NRK støtteapparatet hun har satt sammen, og som skal hjelpe henne på veien tilbake til skisporet. Pål Gunnar Mikkelsplass, tidligere langrennsløper som nå jobber som snekker, har påtatt seg trener-ansvaret. De andre i teamet er skismører Snorre Haugland, lege Ola Sand og psykolog Britt Tajet Foxell.

– Jeg føler jeg har fått på plass det beste støtteapparatet jeg kunne ha fått i den situasjonen jeg har kommet i. Jeg er utrolig takknemlig for at Pål Gunnar hjelper meg som trener, sier Johaug til statskanalen.

Les også:

Fourcade reagerer på streng Johaug-innstilling

Hemmeligholder Johaug-verdier

Kryptisk Kowalczyk-reaksjon på Johaug-innstilling