Jansrud doblet i Val d'Isere

Kjetil Jansrud under utforrennet i verdenscupen i Val d'Isere lørdag.
Kjetil Jansrud under utforrennet i verdenscupen i Val d'Isere lørdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kjetil Jansrud knuste alle og tok sin andre verdenscupseier på like mange dager i utforrennet i Val d'Isere. Aksel Lund Svindal imponerte med ny pallplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Val d'Isere, Frankrike. Verdenscup alpint menn lørdag, utfor:

1) Kjetil Jansrud, Norge 1.59,51, 2) Peter Fill, Italia 1.59,77, 3) Aksel Lund Svindal, Norge 1.59,84, 4) Bostjan Kline, Slovenia 2.00,15, 5) Adrien Theaux, Frankrike 2.00,32, 6) Erik Guay, Canada 2.00,48, 7) Dominik Paris, Italia og Patrick Kueng, Sveits 2.00,56, 9) Aleksander Aamodt Kilde, Norge 2.00,68, 10) Valentin Giraud Moine, Frankrike og Carlo Janka, Sveits 2.00,70.

Jansrud imponerte kolossalt med seieren i fredagens super-G-renn, og lørdag fulgte Vinstra-gutten opp med et aldeles strålende utforrenn. Fra startnummer tre kjørte Jansrud solid gjennom store deler av traseen og tok teten med mer enn åtte tideler.

Etter å ha tatt plass i målområdet kunne 31-åringen konstatere at den ene konkurrenten etter den andre kom til kort mot tiden hans.

Svindal på tredje

Aksel Lund Svindal sjokkerte med andreplass i skadecomebacket i Val d'Isere fredag. Lørdag beviste han at den prestasjonen ikke på noen måte var en tilfeldighet. Romerikingen gjorde et par småfeil underveis, men kjørte i likhet med flere andre inn mye tid på Jansrud helt mot slutten av løypa.

I mål var han slått med 33 hundredeler av landsmannen.

– Jeg skjønner godt at Kjetil vinner, og det er veldig fortjent. Skal jeg slå Kjetil må jeg kjøre tilnærmet perfekt. Jeg håper jeg skal klare å gi han kamp utover vinteren, sier Svindal til NTB.

– Jeg synes jeg kjører veldig aggressivt og fint på toppen, og så er det ikke like bra nedover. Det er noen hopp hvor jeg står litt usikkert, i stedet for å gå på. Men i det store og hele er jeg veldig fornøyd. Jeg hadde ikke forventet dette i det hele tatt, tilføyde han.

Svindal har langt dårligere treningsgrunnlag enn konkurrentene og har først den siste tiden kunnet kjøre ordentlig på ski. 33-åringen kjente mer til belastningen på kneet i utforrennet, men sto likevel distansen ut for andre dag på rad.

– Det var litt tøffere her enn i går. Noen hopp var litt vondere i landinga, men det gikk greit, forteller Svindal.

Fill nest best

Peter Fill sørget for at det ikke ble en ny norsk dobbeltseier i Frankrike lørdag. Italieneren var i mål slått med 26 hundredeler av Jansrud.

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 22 i fredagens super-G og klarte ikke å melde seg på i toppen heller i utforrennet.

Søndag avsluttes verdenscuphelgen i Val d'Isère med storslalåm.

Personvernpolicy