Tysk utfordring for kombinertgutta

Kombinertsjefene. Landslagstrener Kristian Hammer (t.v.) og sportssjef Bjørn Kåre Ingebrigtsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kombinertsjefene. Landslagstrener Kristian Hammer (t.v.) og sportssjef Bjørn Kåre Ingebrigtsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tyskerne utklasset de norske kombinertgutta i sesongåpningen og har vist hvor lista ligger. For de norske har det kladdet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag er det lagkonkurranse i Lillehammer. Der stiller Norge med Jørgen Graabak, Mikko Kokslien, Espen Andersen og Håvard Klemetsen.

Landslagstrener Kristian Hammer vet hva det handler om.

– Vi er ikke helt der vi skal være i bakken, og vi liker ikke at vi er så langt bak tyskerne. Men vi skal brette opp ermene, og det er ikke gitt at vi blir slått av dem, sa Hammer under torsdagens pressetreff i Lillehammer.

Der var de alle sammen unntatt unggutten og stortalentet Jarl Magnus Riiber. Han måtte reise hjem til Oslo grunnet tette bihuler.

Skrantet

I det hele tatt har det skrantet litt for flere av kombinertutøverne i innledningen på sesongen.

– Magnus Krog, Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid har alle vært ute av ulike årsaker. De er alle på gang igjen, og så får vi se hvor langt tid det tar før de er tilbake i normalt gjenge, sier sportssjef Bjørn Kåre Ingebrigtsen til NTB.

– Og i tillegg sier Magnus Moan at han er langt, langt bak normal klasse?

– Magnus Moan har slitt i hoppbakken i lang tid. Der må det jobbes knallhardt for å få ham tilbake på et godt nivå.

Trygghet

– Jørgen Graabak endte på 3.-plass i ett av rennene i Ruka, men ellers var det nokså tynt. Hva blir viktig i konkurransene som følger her i helgen og i Ramsau neste helg?

– Det blir viktig å få trygghet inn i laget. Det var en av hans beste konkurranser noen gang. Det bygger trygghet. Laget var i klar heving på dag to i Ruka, selv om det ikke vistes så godt på resultatlistene. Vi har prioritert mer hopptrening, og tidvis synes vi at vi har sett resultater av det også svart på hvitt. Vi må bygge videre på det, og så skal vi komme sterkere i langrennsløypa utover i sesongen. Jeg skal love at vi skal kjempe med nebb og klør med det vi har, sa Ingebrigtsen.

Lørdag er det individuelt renn for kombinertutøverne med hopp i normalbakken. Søndag er det nytt individuelt renn med hopp i den store bakken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden