Langrennsgutta presterte tross trøblete oppladning

Landslagstrener Tor Arne Hetland kunne si seg fornøyd med sine løpere etter åpningshelgen i Ruka. Alle forstyrrelsene i oppkjøringen ødela ikke prestasjonene. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix
Landslagstrener Tor Arne Hetland kunne si seg fornøyd med sine løpere etter åpningshelgen i Ruka. Alle forstyrrelsene i oppkjøringen ødela ikke prestasjonene. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ruka (NTB-Egil Sæther): Til tross for bakteppet som astmasaken har lagt over norsk langrenn, har langrennsgutta klart å holde tankene inn mot det sesongen handler om for dem: Å prestere med nummer på brystet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I lørdagens sprint i Ruka ble det 1.-, 3.- og 6.-plass i finalen. Søndag kom seks norske inn blant de 13 beste.

Landslagstrener Tor Arne Hetland var stolt av laget sitt.

– Gutta er godt forberedt. Rekruttene viser seg også fram, og så er de mest etablerte helt i toppen. Dette viser at vi har hatt fokus på det vi skal gjøre. Gutta har trent godt, sa Hetland til NTB.

Han tror at resultatene vil fortsette å komme i de neste ukene også.

– Dette er det første rennet, og det er fint å ha vist seg fram. Tidligere har det vist seg at russerne kommer litt etter litt. Svenskene er oppe der, og finnene er også med. Det blir artig å få testet krefter med Ivo Niskanen (vant søndag) igjen. Han begynner å modnes, og han blir en spennende fyr å holde øye med i ukene som kommer. Ryktene sier at han har trent solid og at han kommer til å bli den beste finnen

Les også: Niskanen vant i Ruka, to norske på pallen

Laget

Finn Hågen Krogh dro fra Ruka med to 6.-plasser i bagasjen.

– Vi fikk en god åpning som lag og plasserte oss høyt oppe. Vi er i rute, tror jeg. Med små justeringer og litt opp på formen, så kan vi nok ganske snart ha seierherren med norsk flagg på brystet, sa han.

– Allerede i Lillehammer til helgen?

– Ja. Helt klart. Vi har mange gode Tour-løpere. Både jeg, Martin (Johnsrud Sundby) og Emil (Iversen) gikk fort i dag (søndag) og er gode både i sprint og forskjellige stilarter, så vi bør gjøre det bra. I tillegg har vi Petter Northug i bakhånd. At vi går for seieren i Touren i Lillehammer, er det vel liten tvil om.

Les også: Bjørgen holder fast ved astmamedisineringen

Jobb

– Hva forteller seks blant de 13 om den jobben dere har lagt ned?

– Vi har konsentrert oss om det vi skal gjøre, selv med små forstyrrelser underveis. Det viser også resultatlista. Vi er der vi skal være. Vi er der som lag, og det er viktig.

– Det har vært mulig å få gjort jobben etter både astmadebatt og dopingsak?

– Jeg føler at vi har fått gjort jobben. Vi er profesjonelle og lar oss ikke vippe av pinnen nær sagt uansett hva som måtte komme. Vi har trent knallbra, og det viste vi her i Ruka.

Les også: Klæbo raskest i prologen

Personvernpolicy