Usikker sponsorframtid for Skiforbundet

Norsk langrenn går en usikker økonomisk framtid i møte. Sponsorer kan trekke seg på dagen om de ønsker det. Her er langrennssjef Vidar Løfshus (t.v.), langrennskomitéleder Torbjørn Skogstad og markedssjef Espen Bjervig (t.h.) under en pressekonferanse på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Norsk langrenn går en usikker økonomisk framtid i møte. Sponsorer kan trekke seg på dagen om de ønsker det. Her er langrennssjef Vidar Løfshus (t.v.), langrennskomitéleder Torbjørn Skogstad og markedssjef Espen Bjervig (t.h.) under en pressekonferanse på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flere av Norges Skiforbunds sponsorer er fremdeles usikre på om de ønsker å fortsette samarbeidet, skriver TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En klausul i kontrakten gjør at sponsorene kan trekke seg på dagen om det kommer fram en positiv dopingtest. De to dopingsakene i norsk langrenn med Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug gjør at flere av de store sponsorene nå teller på knappene.

– Vi har satt oss i en posisjon der de aller fleste sponsorene kunne ha gått på dagen, sier leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, til TV 2.

Hovedsponsor Sparebank1, som bidrar med 15 millioner kroner hvert år, er blant dem som avventer en dom i Johaug-saken og rapporten om medisinbruken før de tar en avgjørelse.

– Det blir dramatisk, ja. Det blir et vesentlig innhogg i økonomien til norsk langrenn. De har stilt klare krav til oss, blant annet på de strakstiltakene vi har innført. Så vi må gjøre grep for å sikre at vi ikke tråkker feil igjen, sier markedssjef i Norges Skiforbund, Espen Bjervig, til kanalen.

Les også: Status quo i Johaug-saken

Johaug får massiv svensk støtte

Frykter millionutbetalinger til Johaug

Personvernpolicy