Høsflot Klæbo rystet sprinteliten

Johannes Høsflot Klæbo kunne juble for seier på Beitostølen søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Johannes Høsflot Klæbo kunne juble for seier på Beitostølen søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Høsflot Klæbo sjokkerte sprinteliten på Beitostølen. 20-åringen spurtet til seier foran Pål Golberg og Finn Hågen Krogh.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Juniorstjernen har blitt voksen. Johannes Høsflot Klæbo setter eliten på plass i sitt første år som senior. En stjerne er født, konstaterte NRKs kommentatorer.

– Utrolig kult, sa vinneren.

Golberg, som vant prologen, følte seg pigg søndag. Derfor var han litt skuffet over å tape spurten mot Høsflot Klæbo.

– Men han var sterkest i dag, sa Golberg.

– Hvis jeg nå kan få være med å gå verdenscup på Lillehammer, hadde det vært flott, sa Høsflot Klæbo om fortsettelsen.

Den nye Northug?

I Johannes Høsflot Klæbo (20) kan Ski-Norge ha funnet mannen som er like rask og kanskje raskere enn Petter Northug (30).

Førsteårssenioren fra Byåsen i Trondheim knallet til med seier på skøytesprinten på Beitostølen søndag.

Vi tror at selv Petter Northug ville ha fått sine fulle hyrer med å holde tritt akkurat der og da. I hvert fall virker det som om fjorårssesongens triple juniorverdensmester har et unikt rykk som svært få kan hamle opp med.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er litt overrasket, det er klart det. Jeg hadde som mål om å være med å kjempe om en finaleplass, og når man klarer det er det utrolig kult å stå helt på toppen.

– Du har et rykk som minner om Petter Northugs?

– Ja, jeg tror at i dagens langrenn må du ha det rykket. Du må ha en fartsøkning som gjør at man kan gå fra.

Dueller

– Hvordan ville en spurt mellom deg og Northug sett ut?

– Det er vanskelig å si. Jeg har ikke fått spurtet så mange ganger mot ham. Jeg får satse på at jeg får møte ham en gang i løpet av vinteren. Hvis jeg får muligheten så skal jeg i hvert fall prøve å bite fra meg ganske bra. Det er planen, sa trønderen enkelt og greit.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Spurten er en ting, men hva med rykket?

– Vi får se. Det hadde vært morsomt om han hadde vært med i dag. Men det er mange gode skiløpere, og vi er tidlig i sesongen, og det er lenge igjen. For min del er det bare artig å få en god start.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høsflot Klæbo har vært nevnt som en mulig pallkandidat i Lahti-VM til vinteren. Søndagens løp viste at det absolutt er en mulighet.

– Blir du overrasket om du står på pallen i Lahti-VM?

– Ja. Det tror jeg skal mye til. Det er mange gode skiløpere, og vi er tidlig i sesongen. Det blir altfor tidlig å snakke om. For min del er målet U23-VM, samt å få lov til å være med å gå en og annen verdenscup.

Verdenscup

Medalje i VM som første års senior er selvsagt et godt stykke fram, men det drøyer garantert ikke lenge får han får muligheten til å teste krefter med de beste i verdenscupen. Nå venter noen rolige dager før det i utgangspunktet er renn i norgescupen på Gålå neste helg. Helgen etter der igjen er det verdenscup på Lillehammer.

– Hva med Kuusamo allerede til helgen?

– Nei, det tror jeg er umulig. For min del må jeg konsentrere meg om Gålå og forhåpentlig verdenscupen i Lillehammer helgen etter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hva er du best i, klassisk eller skøyting?

– Det har i utgangspunktet vært hipp som happ. Det handler nok mye om dagsform og føre, men skøytingen har passet meg bra den siste tiden.

– Hva tenkte du mot slutten av finalen i dag?

– Du får et lite kick når du ser at du ligger an til å vinne. Det kicket måtte jeg bare bruke for alt det er verdt, og heldigvis så holdt det inn. Jeg sparte ingenting underveis. Semifinalen gikk fort. Jeg følte at jeg hadde et gir til i finalen, og det var godt å kjenne.