Bjørgen dopingtestet for første gang siden mars

Marit Bjørgen er ikke blitt dopingtestet ofte det siste året. Hun vil gjerne bli testet hyppigere. Her er hun under samlingen i Val Senales. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Marit Bjørgen er ikke blitt dopingtestet ofte det siste året. Hun vil gjerne bli testet hyppigere. Her er hun under samlingen i Val Senales. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Marit Bjørgens dopingtest under høydesamlingen i Val Senales var hennes første på sju måneder, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser skidronningen selv til avisen. Bjørgen sto over forrige sesong etter at hun ble mamma.

– Jeg ble testet i vinter en gang, tror jeg. Det var i mars. Jeg ble testet én gang mens jeg var gravid, sier 36-åringen og svarer dette på spørsmål om hva hun tenker om det:

– For min del så har jeg vært i en helt annen situasjon. Det har vært Antidoping Norge og FIS (Det internasjonale skiforbundet) som har tatt de to testene. Det har vært et sommer-OL, så jeg tipper at da har man kanskje mer fokus på det i en sånn periode. Det har vært tilfeldig testing før og.

Les også: Bjørgen skremt etter Johaug-saken: – Man blir litt paranoid

Bjørgen er for tiden i Italia med langrennslandslaget. Det er her hun er blitt dopingtestet for første gang siden mars. Hun kan godt tenke seg å bli testet hyppigere.

– Ja, så ofte som mulig, sier hun.

Nylig ble det kjent at Therese Johaug ikke hadde blitt testet for doping på 129 dager. Da hun avla den positive prøven på stoffet clostebol 16. september, var det hennes første test på over fire måneder.

Les også:

Gammel dopingsak kan gi Bjørgen nytt OL-gull

Kalla mener skisportens troverdighet er svekket

Idrettspsykolog: – Johaug befinner seg i en ekstrem psykologisk påkjenning

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden