Bjørgen tenker ikke på mulig Torino-gull

Marit Bjørgen under mandagens treningsøkt på isbreen i italienske Val Senales. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Marit Bjørgen under mandagens treningsøkt på isbreen i italienske Val Senales. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var nytt for Marit Bjørgen at Kristina Smigun-saken er til behandling i CAS. Hun er derfor ikke spesielt opptatt av at hun kan få ett nytt OL-gull i samlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var nytt for meg. Det er elleve år siden Torino, og jeg bruker ingen tanker på det før det kommer en avgjørelse, sa Marit Bjørgen på spørsmål fra TV 2 under pressemøtet i Val Senales mandag.

– Det er godt å komme på ski igjen og få trene med laget. Jeg har vært borte siden i fjor, og selv om dette ikke er verdens navle så er det flott å komme tilbake og få kjenne på vinteren igjen, sa hun blant annet.

Bakgrunn: Gammel dopingsak kan gi Bjørgen OL-gull

Det var naturligvis også en del spørsmål om Therese Johaug og hennes dopingsak under den korte fellesseansen med de mest profilerte løperne.

– Vi skjønner jo at det er noen andre saker som er oppe i vinden om dagen. Er det ingen som vil vite om hvordan formen min er, da? spurte Ingvild Flugstad Østberg.

– Vi savner jo Therese, så det merkes jo. Men vi fokuserer på jobben vi skal gjøre for at vi skal gå fort senere i sesongen, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en god venninne som ikke er med på tur. Vi bryr oss om henne. Men det er godt å ha fokus på det å trene og ikke det som har skjedd hjemme, sa Bjørgen.

Les også: Kalla mener skisportens troverdighet er svekket

På spørsmål om det som skjedde Johaug også kunne ha skjedd dem, var løperne litt mer motvillige til å svare.

– Det er veldig hypotetisk, så jeg har ikke lyst til å svare på det. Det er en veldig personlig sak, mitt forhold til min lege, sa Jacobsen.

– Det er ingenting man kan være sikker på her i verden. Men spørsmålet er veldig hypotetisk, sa sprinteren Maiken Caspersen Falla.

Les også:

Idrettspsykolog: – Johaug befinner seg i en ekstrem psykologisk påkjenning

Fischer vraker Johaug hvis hun blir dopingdømt

Matvarekjede i Finland håner Johaug i annonse

Manager: Johaug er fast bestemt på å komme tilbake