Idrettspsykolog: – Johaug befinner seg i en ekstrem psykologisk påkjenning

<p></p> <p>– EKSTREM PÅKJENNING: Therese Johaug gråt og var svært fortvilet under pressekonferansen etter at det ble kjent at hun er tatt for doping. – Man ikke kan forventes å håndtere en slik situasjon rolig og balansert, selv om hun under pressekonferansen selv hadde visst om den positive prøven i noen dager, sier professor Marit Sørensen.</p>
– EKSTREM PÅKJENNING: Therese Johaug gråt og var svært fortvilet under pressekonferansen etter at det ble kjent at hun er tatt for doping. – Man ikke kan forventes å håndtere en slik situasjon rolig og balansert, selv om hun under pressekonferansen selv hadde visst om den positive prøven i noen dager, sier professor Marit Sørensen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Johaug har brukt livet sitt til å vise frem hva jenter kan få til med hardt arbeid. Og nå trekkes alt i tvil, sier professor Marit Sørensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kjenner ikke Therese Johaug og jeg har heller ikke noe «inside information», så jeg kan ikke si noe om hvordan hun har det, sier professor Marit Sørensen ved Norges Idrettshøgskole til ABC Nyheter.

Sørensen, som er professor i idretts- og treningspsykologi, mener det likevel er viktig å skape en forståelse for hva Johaug går gjennom, etter at det for en drøy uke siden ble kjent at skistjerna har testet positivt på stoffet clostebol som står på dopinglista.

– På et helt generelt grunnlag er det klart at Johaug nå befinner seg i en ekstrem psykologisk påkjenning. Hun har jobbet mange år for å komme dit hun er i dag, og da snakker vi ikke en ni til fire-jobb. Det har vært mye rampelys og mye mediafokus, så veldig mye står på spill for henne, sier hun og fortsetter:

– Johaug har brukt livet sitt til å vise frem hva jenter kan få til med hardt arbeid. Og nå trekkes alt i tvil.

Bakgrunn: Johaug testet positivt: – Jeg har null skyld i dette

– Stor fallhøyde

Professor i idretts- og treningspsykologi Marit Sørensen ved Norges idrettshøgskole. Foto: NIH
Professor i idretts- og treningspsykologi Marit Sørensen ved Norges idrettshøgskole. Foto: NIH

Sørensen mener man trygt kan beskrive det som at Johaug har fått grunnen revet bort under beina sine.

– Det er sånn at jo høyere oppe du er, jo større er fallhøyden, særlig tøft blir det hvis man i tillegg føler seg urettferdig behandlet eller sviktet. Hadde man vært mer anonym person hadde stresset vært mindre. Det er nettopp dette spesielle idealet Johaug står for, som gjør saken tøff, sier professoren og fortsetter:

– Det er klart det er en ekstrem psykisk påkjenning. Det skaper sterke følelsesmessige reaksjoner. Og man kan ikke forvente at det håndteres på et par dager.

Med den siste kommentaren viser Sørensen til noe kommentator Bendik Wold i Klassekampen skrev om hvordan Johaug oppførte seg under pressekonferansen forrige torsdag. 28-åringen gråt, så hun slet med å få ordene frem. Hun var samtidig sint og slo neven i bordet.

«Av opptredenen på Ullevaal kunne man nesten tro hun hadde fått nyheten rett før hun inntok podiet, og ennå befant seg et sted mellom sorgstadium én og to (benektelse, sinne) – mens hun i realiteten hadde hatt en uke på seg til å bearbeide inntrykkene … Johaugs sinne bør derfor forstås som et strategisk sinne (uten at det av den grunn trenger å være «falskt»)», skrev kommentatoren.

– Wold antydet at følelsesspillet var regissert. Jeg mener man ikke kan forventes å håndtere en slik situasjon rolig og balansert, selv om hun under pressekonferansen selv hadde visst om den positive prøven i noen dager, sier Sørensen.

Les også: Landslagslegen trekker seg: – Det er min feil at Therese Johaug havnet i denne situasjonen

– Må få ryddet opp i tanker og følelser

For å vite hva slags tilnærming man som fagperson vil ta med en utøver som havner i en ekstrem situasjon, slik som Johaug er i nå, må man kjenne utøveren, forklarer Sørensen.

Professoren tror førsteprioritet uansett vil være å hjelpe utøveren med å sortere tanker og følelser.

– Jeg tenker at i en rolle som idrettspsykologisk rådgiver, så ville det viktigste arbeidet i en slik situasjon dreie seg om å hjelpe utøveren å takle påkjenningen, og det innebærer å få oversikt over tanker og følelser og bearbeide disse.

– En person i min rolle ville gjort det, uten å ta stilling til grad av ansvar, skyld eller uaktsomhet. Andre får ta seg av hva som har skjedd. Her må man fokusere på å lande etter en svært sterk påkjenning, fortsetter hun.

Sørensen tror også en utøver kan trenge å skjermes en periode for å få tid til å gjøre denne prosessen.

– Men også der er man forskjellige. Noen trenger skjerming og ro, mens andre har det bedre om de får stå på barrikadene.

En uke etter at nyheten om den positive dopingprøven sprakk og dagen etter at Johaug hadde blitt midlertidig suspendert i to måneder, var hennes manager ute og forsikret at den 28 år gamle langrennsstjerna er fast bestemt på å komme tilbake på toppnivå, uavhengig av hvor lang straff hun eventuelt måtte få.

– Er det naturlig at en person i denne situasjonen har slike tanker i denne delen av prosessen?

– Det er en typisk kamp- eller flukt-situasjon, hvor du velger en respons. Jeg ser jo at andre utøvere, som Marit Bjørgen, har stilt spørsmål om hvorfor hun holder på med dette når man risikerer å havne i en slik situasjon som Johaug er i nå. Men det er vel fighteren i Johaug som kommer frem, jeg håper i hvert fall det.

– Det finnes ulike måter å bearbeide slikt på. Det er individuelt. Det høres ut som Johaug har valgt å kjempe, og da er det å bestemme seg, få fokus og perspektiv og ikke minst å få ryddet opp i tanker, følelser og reaksjoner det som er viktig.

Les også: Johaug: – Den verste uka i mitt liv

Tusenvis av medieoppslag verden rundt

Ved hjelp av datainnsamling og algoritmer har analysebyrået Meltwater kommet frem til at Johaug-saken fikk 4655 medieoppslag verden rundt fra nyheten sprakk torsdag, til og med søndag. Sundby-saken fra i sommer ble til sammenligning omtalt med 1276 artikler verden rundt. Dopingsaken mot Johaug er omtalt i hele 57 land, skriver Dagbladet.

I Norge har Johaug-saken blitt omtalt 1307 ganger, mens Sundby-saken fikk 332 medieoppslag, ifølge analysebyråets tall.

Samtidig har salget av Johaugs kleskolleksjon økt i kjølvannet av dopingsaken. Noe som tolkes som en støtteerklæring fra folk. Mange har også tatt til sosiale medier for å vise sin støtte til langrennsstjerna.

Sørensen er ikke i tvil om at det voldsomme mediekjøret bidrar til å gjøre en allerede svært vanskelig situasjon verre.

– Det øker bare graden av stress. Det er ikke noe tvil om det.

– Hva med offentlige støtteerklæringer, vil det kunne virke motsatt?

– Jeg tror stresset er der uansett, men det kan sikkert varme litt hvis det er tegn på støtte, svarer Sørensen og fortsetter:

– Jeg kan ikke uttale meg om skyld, men å få støtte og at folk tror på den versjonen du forteller, det vil være en hjelp, men stresset er stort uansett fordi det sås tvil om alt du står for.

Sørensen mener slike saker ikke bare vil være en påkjenning for hovedpersonen selv, men også for laget rundt.

– Det gjør det vanskelig fordi på samme måte som det Johaug har stått for trekkes i tvil, vil det jo også sås tvil om hva som foregår i hele miljøet. Det kan være vanskelig for andre å takle også. Da kan det oppstå en forståelig blanding av å ønske å være en støttende kollega og at de får noen andre naturlige reaksjoner.

Les også:

Ingebrigtsen støtter Johaug: – En fillesak

Det norske folket slår ring rundt Therese Johaug

– Forståelig at det kan glippe

Hun mener det som har kommet opp av kommentarer om kvalitetssikring av systemene rundt toppidrettsutøvere, er på sin plass. Og at det er forståelig at man som utøver holder fokus på det man skal prestere og overlater andre ting til støtteapparatet.

– Hvis man var en del av apparatet rundt en slik utøver, så tenker jeg at man i tillegg til å jobbe med utøveren, burde se på arbeidsfordeling og ansvarsfordeling innen toppidrettssatsingene, som NHI-professor Gunnar Breivik skrev i en ytring på NRK, sier Sørensen.

– Det han tar opp mener jeg er veldig betimelig, fordi det ikke er vanskelig å forestille seg at en utøver under stressende konkurranseomstendigheter, gjør det vedkommende har blitt trent opp i, nemlig å holde fokus på oppgaven, på å prestere og gjøre det så godt som mulig, fortsetter professoren.

Hun forklarer at det da er det fort gjort å tenke at «Ved å holde fokus på trening, reising og konkurranser så gjør jeg min del av jobben», og videre tenke at «da må jeg som utøver kunne stole på at ekspertiseteamet rundt meg gjør sin del av jobben».

– Slik må det være, nettopp for å klare å holde fokus på å prestere best mulig, som er primæroppgaven for utøveren. Det fritar ikke fra ansvar, men det gjør det forståelig at det kan glippe, sier Sørensen.

– Å jobbe med å holde fokus på det som er viktig for å vinne, er en viktig del av den mentale forberedelsen for toppidrettsutøvere. At man da gjør det og overlater til andre mer enn det som kanskje er ideelt, synes jeg er menneskelig og forståelig. Jeg forsøker ikke å frita noen for ansvar, men jeg forsøker å se situasjonen fra psykologisk side, sier professor i idretts- og treningspsykologi Marit Sørensen til ABC Nyheter.

Les også: Johaugs far: – Dette kommer det ikke noe godt ut av


Tidslinje for Johaugs positive dopingprøve:

* 1. september 2016: Landslagslege Fredrik S. Bendiksen ankom Livigno like før midnatt der Therese Johaug og resten av kvinnelandslaget var på høydesamling.

* 2. september: Bendiksen møtte Johaug til frokost. Sammen fant de ut at leppene til Johaug måtte behandles på grunn av solforbrenning.

* 3. september: Bendiksen dro på et lokalt apotek der han kjøpte kremen Trofodermin og en annen krem grunnet at stoffet landslaget normalt sett brukte ikke var i den medbrakte legekofferten.

* 4. september: Bendiksen ga kremen Trofodermin til Therese Johaug på kvelden i Livigno og forsikret at den ikke var på WADAs forbudsliste.

* 4.- 15. september: Kremen ble brukt av Therese Johaug som anvist av landslagslege Bendiksen.

* 16. september: Johaug ble dopingtestet hjemme i Oslo. Der oppga hun at hun hadde brukt kremen.

* 4. oktober: Johaug ble informert av Antidoping Norge om funnet i urinprøven.

* 13. oktober: Johaug og skiforbundet offentliggjorde saken og avholdt pressekonferanse i Oslo.

* 19. oktober: Påtalenemnda i Antidoping Norge har suspendert Johaug i to måneder som følge av den positive dopingprøven. Det åpnes dessuten egen sak mot Bendiksen.

Kilde: NTB

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:23 Mann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16 Kvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38 Politiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19 Solberg til EPP: Bare kristenkonservative partier kan takle klimakrisen21:02 Person døde etter utforkjøring20:38 Tror på elfly i Norge på rekordtid – Dale er uenig20:37 UEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33 Utenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21 Tysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40 Krisemåling for KrF19:16 NAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08 Prins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31 Snop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29 Trump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04 100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50 Hvitt fosfor-anklagene: – Søreide må ta et kraftfullt oppgjør17:40 Strengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22 Reaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21 Ocean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50 Dømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34 Tore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26 Regjeringspartiene vil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20 Fire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15 Person til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02 Boktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49 Person omkom i balkongbrann15:49 Sterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44 Sondland: Trump vil presse fram gransking av Joe Biden15:25 Banktrøbbel rammer 150.000 Storebrand-pensjonister15:22 Årelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16 E18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53 Industrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28 Kowalczyk gjør comeback14:26 Flere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58 Politisk hengemyr i Israel13:57 Solskjær får trio tilbake fra skade13:56 Ødegaard tilbake i full trening13:37 Ap etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13 To ulver skutt fra helikopter i Rendalen12:57 Hellas vil plassere asylsøkere i interneringsleirer12:27 Eieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26 Tottenham-stjernene takker Pochettino12:15 Mer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11 På vei mot et todelt helsesystem12:06 Stjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05 Tvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41 Ny Norwegian-sjef overtar med ærefrykt og sug i magen11:24 Nøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22 Mourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58 Ropstad: – Jeg tar sterk avstand fra konverteringsterapi10:50 Ny rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet10:12 LeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57 Politiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok09:48 Havørnbestanden setter ny rekord i Danmark09:47 Direkte: Ropstad må forvente seg tøff motstand i spørretimen09:27 Swedbank etterforskes i USA09:26 Forskere bekymret for hytter i områder med villrein09:25 Nina Haver-Løseth gjør comeback i verdenscupen09:24 Senterpartiet fortsatt strammest på kvoteflyktninger08:59 Norge har passert 5,35 millioner innbyggere08:39 Ulveangrep rammer sauebønder psykisk08:04 Kina kritiserer Senatets støtte til demonstranter i Hongkong07:53 Mourinho klar som ny Tottenham-trener07:35 Ikke alle Nav-ofre vil få full frifinnelse07:12 Ropstad må forvente seg tøff motstand i Stortingets spørretime07:00 Seks av ti unge kvinner takket ja til HPV-vaksine06:59 Glatt på Østlandet – vanskelige forhold i vente i Finnmark06:34 Innbyggerne har mer engasjement, men lavere tillit til de folkevalgte06:31 Nestvold-Haugens nye hverdag på alpinlandslaget: – Må snakke om Tinder06:19 Jordskjelv med styrke 6,3 rystet Mexico06:15 Fem mulige finalemotstandere for Norge i nasjonsligaomspillet06:07 To døde i helikopterkrasj i Afghanistan05:50 Tre drept da soldater brøt opp drivstoffblokade i Bolivia05:50 Dette skjer i dag05:45 Skoler i Hongkong åpner igjen05:42 Uføretrygdede på minstesats tjener for mye til å få fri rettshjelp05:30 Dette skjedde i natt05:04 Politiet i Chile slutter å bruke haglammunisjon mot demonstranter04:34 Sparket DNB-ansatt saksøker banken for dårlig oppfølging av spilleavhengige04:09 Senatet vedtok enstemmig støtte til demonstranter i Hongkong03:45 Unge Høyre vil flytte iskanten sørover03:45 Zuccarello-assist i Wild-seier03:12 Japan med første handelsoverskudd på fire måneder03:00 Isprodusent i krangel etter vannregning på Askøy02:53 Syria rammet av flere luftangrep02:17 Colombia stenger grensene før ventede demonstrasjoner01:50 Lysbakken: Må ta en debatt om E-tjenesten00:15 FN vil bedre beskytte forsvarere av menneskerettigheter23:59 Vogntog med radioaktivt materiale veltet i Trøndelag – E6 sperret23:40 Kornproduksjonen går opp23:35 Maradona forlater trenerjobb etter to måneder23:33 Topprådgiver kaller Trump-samtale «upassende»23:12 Ramsey sendte Wales til EM22:55 Bare nesten for Norge U21 mot Portugal: – Tungt å tape en kamp vi måtte vinne22:32 Politiet undersøker torpedopåstandene som kom fram i Røkke-rettssaken22:02 Johnson og Corbyn barket sammen i valgdebatt21:41 Beruset mann forsøkte å kvele gutter21:34 Pochettino ferdig i Tottenham21:30 Mann (20) dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot barn21:12 Kan ha løst eldgammelt mysterium
Siste nytt
22:23NorgeMann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16NorgeKvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38NorgePolitiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19PolitikkSolberg til EPP: Bare kristenkonservative partier kan takle klimakrisen21:02NorgePerson døde etter utforkjøring20:38NorgeTror på elfly i Norge på rekordtid – Dale er uenig20:37SportUEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33VerdenUtenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21VerdenTysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40NorgeKrisemåling for KrF19:16PengerNAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08VerdenPrins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31PengerSnop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29VerdenTrump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04Norge100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50PolitikkHvitt fosfor-anklagene: – Søreide må ta et kraftfullt oppgjør17:40NorgeStrengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22SportReaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21NorgeOcean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50PengerDømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34NorgeTore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26Helse og livsstilRegjeringspartiene vil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20SportFire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15NorgePerson til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02NorgeBoktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49NorgePerson omkom i balkongbrann15:49SportSterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44PolitikkSondland: Trump vil presse fram gransking av Joe Biden15:25PengerBanktrøbbel rammer 150.000 Storebrand-pensjonister15:22VerdenÅrelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16MotorE18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53PengerIndustrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28SportKowalczyk gjør comeback14:26Helse og livsstilFlere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58PolitikkPolitisk hengemyr i Israel13:57SportSolskjær får trio tilbake fra skade13:56SportØdegaard tilbake i full trening13:37PolitikkAp etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13NorgeTo ulver skutt fra helikopter i Rendalen12:57VerdenHellas vil plassere asylsøkere i interneringsleirer12:27PengerEieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26SportTottenham-stjernene takker Pochettino12:15NorgeMer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11StemmerPå vei mot et todelt helsesystem12:06SportStjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05NorgeTvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41PengerNy Norwegian-sjef overtar med ærefrykt og sug i magen11:24PolitikkNøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22SportMourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58PolitikkRopstad: – Jeg tar sterk avstand fra konverteringsterapi10:50VerdenNy rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet10:12SportLeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57NorgePolitiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok09:48VerdenHavørnbestanden setter ny rekord i Danmark09:47PolitikkDirekte: Ropstad må forvente seg tøff motstand i spørretimen09:27PengerSwedbank etterforskes i USA09:26NorgeForskere bekymret for hytter i områder med villrein09:25SportNina Haver-Løseth gjør comeback i verdenscupen09:24PolitikkSenterpartiet fortsatt strammest på kvoteflyktninger08:59NorgeNorge har passert 5,35 millioner innbyggere08:39NorgeUlveangrep rammer sauebønder psykisk08:04VerdenKina kritiserer Senatets støtte til demonstranter i Hongkong07:53SportMourinho klar som ny Tottenham-trener07:35PengerIkke alle Nav-ofre vil få full frifinnelse07:12PolitikkRopstad må forvente seg tøff motstand i Stortingets spørretime07:00Helse og livsstilSeks av ti unge kvinner takket ja til HPV-vaksine06:59NorgeGlatt på Østlandet – vanskelige forhold i vente i Finnmark06:34PolitikkInnbyggerne har mer engasjement, men lavere tillit til de folkevalgte06:31SportNestvold-Haugens nye hverdag på alpinlandslaget: – Må snakke om Tinder06:19VerdenJordskjelv med styrke 6,3 rystet Mexico06:15SportFem mulige finalemotstandere for Norge i nasjonsligaomspillet06:07VerdenTo døde i helikopterkrasj i Afghanistan05:50VerdenTre drept da soldater brøt opp drivstoffblokade i Bolivia05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenSkoler i Hongkong åpner igjen05:42PengerUføretrygdede på minstesats tjener for mye til å få fri rettshjelp05:30NorgeDette skjedde i natt05:04VerdenPolitiet i Chile slutter å bruke haglammunisjon mot demonstranter04:34PengerSparket DNB-ansatt saksøker banken for dårlig oppfølging av spilleavhengige04:09VerdenSenatet vedtok enstemmig støtte til demonstranter i Hongkong03:45PolitikkUnge Høyre vil flytte iskanten sørover03:45SportZuccarello-assist i Wild-seier03:12PengerJapan med første handelsoverskudd på fire måneder03:00NorgeIsprodusent i krangel etter vannregning på Askøy02:53VerdenSyria rammet av flere luftangrep02:17VerdenColombia stenger grensene før ventede demonstrasjoner01:50NorgeLysbakken: Må ta en debatt om E-tjenesten00:15VerdenFN vil bedre beskytte forsvarere av menneskerettigheter23:59NorgeVogntog med radioaktivt materiale veltet i Trøndelag – E6 sperret23:40NorgeKornproduksjonen går opp23:35SportMaradona forlater trenerjobb etter to måneder23:33VerdenTopprådgiver kaller Trump-samtale «upassende»23:12SportRamsey sendte Wales til EM22:55SportBare nesten for Norge U21 mot Portugal: – Tungt å tape en kamp vi måtte vinne22:32NorgePolitiet undersøker torpedopåstandene som kom fram i Røkke-rettssaken22:02PolitikkJohnson og Corbyn barket sammen i valgdebatt21:41NorgeBeruset mann forsøkte å kvele gutter21:34SportPochettino ferdig i Tottenham21:30NorgeMann (20) dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot barn21:12VerdenKan ha løst eldgammelt mysterium
Populært