Kowalczyk med stikk: – Dette medikamentet har en fin pakke

Justyna Kowalczyk (POL) har tidligere vært skeptisk til norske utøvers bruk av astmamedisin, nå gir Johaugs dom vann på mølla. Se video.

Johaugs lege husker ikke om pakken var dopingmerket. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2 og NRK har i dag i Italia kjøpt den samme kremen som Therese Johaug er dopingtatt for. Den viser en tydelig dopingmerking på pakken. Selve tuben skal ikke være merket.

Lege Fredrik S. Bendiksen under pressekonferansen etter at det ble kjent at langrennsløper Therese Johaug er tatt for doping. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Lege Fredrik S. Bendiksen under pressekonferansen etter at det ble kjent at langrennsløper Therese Johaug er tatt for doping. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

pressekonferansen hevdet legen at «han ikke kan erindre at pakningen han kjøpte var merket».

TV 2 har torsdag vært i kontakt med den farmasøytiske produsenten SIT i Italia. Der får kanalen vite at det kun finnes en krempakning til salgs i Italia og en sprayvariant.

Siden 2003 har pakningene vært tydelig merket med dopingadvarsel i henhold til italiensk lovgivning.

Det er også advarsel i pakningsvedlegget at midlet kan slå ut som doping for idrettsutøvere, ifølge produsenten, skriver TV 2.

TV 2 kan ikke slå fast at denne kremtuben har eksakt den samme type innpakning som den Therese Johaug nå er dopingtatt etter å ha brukt.

– Jeg leste ikke pakningsvedlegget, jeg leste på esken, sa Bendiksen på pressekonferansen.

Legen tar det fulle ansvaret for den positive dopingprøven.

– Jeg registrerte at det sto clostebol på kremen, men jeg klarte ikke koble det opp mot at det sto på WADAs liste. Jeg har studert det dag og natt, og hvorfor jeg ikke klarte å finne det ut kan jeg ikke gi et svar på, sa Bendiksen.

Les også: Johaug: – Jeg har null skyld

Kowalczyk med stikk

Det har ikke gått upåaktet hen hos Johaugs argeste konkurrent, Justyna Kowalczyk, som Twitrer følgende:

Den tidligere dopingdømte danske syklisten Micheal Rasmussen twitrer følgende:

Antidoping Norge vil ikke kommentere pakningen

Antidoping Norge holdt torsdag en pressekonferanse etter det ble klart at Johaug har testet positivt. De vil ikke svare på spørsmål om pakningen er merket med ordet doping og en rød sirkel.

Juridisk rådgiver Britha Røkenes sier imidlertid at akkurat det er noe som er viktig å undersøke.

– Det handler om aktsomheten utøveren og legen har vist. Alle saker er veldig ulike. Det er mange momenter som kan påvirke aktsomhetsvurderingen. Hvis du har opptrådt som en normal, aktsom person, så er du aktsom.

Les saken: Antidoping Norge: – Det er snakk om lave nivåer

Se video fra Antidoping Norge sin pressekonferanse:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært