Omdømmeekspert: – Saken vil ri Johaug som en mare

<p>Langrennsløper Therese Johaug på pressekonferansen etter at det ble kjent at hun er tatt for doping.</p>
Langrennsløper Therese Johaug på pressekonferansen etter at det ble kjent at hun er tatt for doping. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Trond Blindheim mener troverdigheten i norsk langrenn er «smeltet vekk» etter at det ble klart at Therese Johaug er tatt i doping. Blindheim mener saken vil følge Johaug resten av karrieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ble det klart at Johaug har testet positivt på et forbudt stoff.

– Dette er spinnvilt. Det som var igjen av troverdighet i norsk langrenn er nå nedsmeltet, sier Blindheim til NTB, og viser til dopingsakene mot Johaug og Martin Johnsrud Sundby.

– Holder ikke at legen tar skylden

Omdømmeeksperten og rektoren ved Høyskolen i Kristiania sier det ikke er nok at landslagslege Fredrik S. Bendiksen har tatt på seg skyld i saken. Legen har tatt på seg alt ansvar for at Johaug har fått en sårsalve som inneholdt et forbudt stoff.

– Norge burde jo hatt verdens fremste ekspertise på dette området. Det holder ikke at legen tar skylden, sier han, og bemerker hvor store midler landslaget har til rådighet.

– Dette er jo nasjonalidretten vår. Men nå sier folk at «nå skjønner vi sammenhengen, nå skjønner vi hvorfor vi har vunnet så mye». Ser man én kakerlakk på kjøkkengulvet, vet man at det er hundre til i nærheten, legger Blindheim til.

– Dette er skikkelig ille

– Hvordan vil dette påvirke Johaugs omdømme?

– Dette vil ri henne som en mare resten av karrieren. Hun vil bli husket for dette. I idrettsleksikon vil navnet hennes forbindes med denne saken, svarer omdømmeeksperten.

– Kan forbundet og Johaug på noen måte redde stumpene omdømmemessig?

– De kan ikke berge noe. Du ser oppslagene i finske, tyske og svenske medier. Dette er skikkelig ille, sier han.

Les også: Landslagslegen trekker seg: – Det er min feil at Therese Johaug havnet i denne situasjonen

Gråtkvalt Johaug: – Jeg har null skyld i denne saken

Therese Johaug har testet positivt: – Den verste uka i mitt liv

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært