Frykter for Norges omdømme etter Johaug-avsløring

<p>En samling utenlandske nettaviser med nyheten om at langrennsløper Therese Johaug har avlagt positiv dopingprøve.</p>
En samling utenlandske nettaviser med nyheten om at langrennsløper Therese Johaug har avlagt positiv dopingprøve. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Therese Johaugs positive dopingprøve kan være svært skadelig for omdømmet til norsk skiidrett, tror førsteamanuensis Siv Skard. Hun har likevel tro på at Johaug vil bli tilgitt av det norske folk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nå er det to stykker som er tatt på relativt kort tid. Norge har vært en ambassadør for ren skiidrett, og vært veldig dømmende når utøvere fra andre nasjoner er blitt tatt tidligere, sier Skard til NTB.

Skard er førsteamanuensis i merkevarebygging ved Høgskolen Kristiania, og hun ble sjokkert da hun hørte at Therese Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin på en solforbrent leppe.

I juli ble det kjent at Røa-løperen Martin Johnsrud Sundby ble utestengt i to måneder etter brudd på dopingreglene.

Les også: Gråtkvalt Johaug: – Jeg har null skyld i denne saken

Therese Johaug har testet positivt: – Den verste uka i mitt liv

– Et kjempebrudd med folks forestilling

– Det at det skjer med Johaug er kanskje spesielt. I likhet med Johnsrud Sundby har hun vært ansett som en stødig utøver, fortsetter Skard.

Førsteamanuensen vil likevel ta forbehold om hva som har skjedd.

– Men hvis vi ser for oss at hun blir dømt, vil det være et kjempebrudd med folks forestilling om personen Therese Johaug.

Skard sier en potensiell strategi for Johaug framover vil være å legge seg helt flat og komme med en troverdig forklaring på hva som har skjedd.

– I utlandet blir de dømt hardt uansett, men kanskje det norske publikum vil være mer støttende, tror Skard.

Les også: Landslagslegen trekker seg: – Det er min feil at Therese Johaug havnet i denne situasjonen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært