Landslagslegen trekker seg: – Det er min feil at Therese Johaug havnet i denne situasjonen

Landslagslege Fredrik S. Bendiksen trekker seg fra sin stilling etter at Therese Johaug ble tatt for bruk av stoffet clostebol.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er min feil at Therese Johaug havnet i denne situasjonen. Det er mitt ansvar, sa Bendiksen på pressekonferansen torsdag.

Johaug møtte pressen gråtende etter torsdagens dopingavsløring der det ble klart at 28-åringen hadde testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin på en solforbrent leppe.

Les også: Gråtkvalt Johaug: – Jeg har null skyld i denne saken

Johaug fortalte at hun fikk kremen av legen, og at hun spurte legen om kremen var på dopingslista.

– Han er ekspert på idrettsmedisin. Jeg hadde full tillit til han og jeg hadde overhodet ingen grunn til å stole på det han sa til meg.

Legen tar det fulle ansvaret for den positive dopingprøven.

– Det Therese forteller er hele sannheten, og det er sånn både jeg og Therese oppfatter saken, sa legen.

– Jeg registrerte at det sto clostebol på kremen, men jeg klarte ikke koble det opp mot at det sto på WADAs liste. Jeg har studert det dag og natt, og hvorfor jeg ikke klarte å finne det ut kan jeg ikke gi et svar på, sa Bendiksen.

Les også:

Les også: Therese Johaug har testet positivt: – Den verste uka i mitt liv

Bendiksen sier Johaug er helt uskyldig

– Det er helt utenkelig at hun ville brukt det. Hun er helt uskyldig i dette. I dette tilfellet har hun gjort det jeg mener at hun skal ved å snakke med meg, også er det min personlige feil som doktor som gjør at Therese havner i denne situasjonen, forklarte han videre.

Svensk sjeflege slakter Bendiksen

– Jeg skjønner ikke hva de norske legene driver med, sier det svenske skiforbundets sjeflege Bo Berglund.

Berglund, som også er skiforbundets antidopingekspert, slakter både beslutningen om å kjøpe kremen Trofodermin og at Johaug selv ikke sjekket opp medikamentet.

– Dette er veldig bemerkelsesverdig. Jeg vet ikke hva de norske legene har drevet med. Jeg kjenner til denne legen – det er en erfaren kollega, sier Berglund til Aftonbladet om den norske landslagslegen Fredrik Bendiksen.

Han beskriver clostebol som et svakt anabolt steroid som er oppdaget ved et par andre tilfeller.

– Det mest spesielle i dette tilfellet er at man har sett bort fra den gode regelen om at man ikke skal kjøpe et slikt preparat på et apotek som man ikke har tillit til. Det virker helt utrolig, sier han.

– Til sjuende og sist er det den aktives ansvar hva man stapper i seg og smører på huden, sier Berglund som understreker at WADA har sine dopingregler, og at de gjelder for alle – selv for norske skiløpere.

Se video: Dette sa Johaug om dopingskandalen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært