Weng har økt dosene

Heidi Weng med Ingvild Flugstad Østberg på slep i motbakkene fra Fåvang mot Kvitfjell under langrennsjentenes intervalltrening i september.
Heidi Weng med Ingvild Flugstad Østberg på slep i motbakkene fra Fåvang mot Kvitfjell under langrennsjentenes intervalltrening i september. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Heidi Wengs økte treningsdoser skal hjelpe henne til å bremse formutviklingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25-åringen fra Enebakk er redd for å komme for tidlig i form. Det er først i VM i Lahti i februar at hun skal være på topp.

– Jeg har trent veldig bra og mer enn før. Jeg har prøvd å trene mer, men samtidig mindre hardt. Kanskje kan det gjøre at formen ikke kommer før den skal og at jeg i tillegg har tatt et lite steg. Jeg håper at jeg kan nye steg, men det er ingen garanti for det. Til slutt stopper det jo opp, men jeg håper at jeg kan ta et bitte lite steg denne sesongen også, sa Weng da NTB snakket med henne under den siste barmarkssamlingen på Kvitfjell.

Heidi Weng har vært stabil i verdenstoppen i de siste sesongene. Sist sesong var bare Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg jevnt bedre enn henne.

Les også: Røthe: – Vi kan ikke rømme fra astmasaken

Synd hvis det stopper

Treningsendringen er gjort med hensikt. Weng ønsker å utvikle seg også på lengre distanser. Til nå har hun vært klart best på de kortere løpene.

– Det er synd hvis det stopper opp på 10 kilometer. Det er synd om kapasiteten faller kraftig når distansen blir lenger enn det. Jeg håper at dette kommer til å bedre seg. Jeg ønsker ikke å falle sammen når det blir langt.

– Målet er å tette gapet opp til Therese Johaug?

– Ja. Det har vært veldig langt opp til Therese på tremil, og målet er at den avstanden skal begrenses. Det hadde vært fint opp avstanden opp kunne ha blitt halvert. Det har ofte vært ett og et halvt minutt opp, og det er for mye. Jeg håper at kapasiteten min er blitt bedre de siste månedene.

Les også: Widvey kritiserer Skiforbundet som er på vikende front

Like god som Johaug?

For å oppnå dette har Weng lagt en plan som hun har fulgt. Fristelser er bevisst forsøkt ignorert.

– Jeg har trent flere timer med lengre turer og litt mindre hardøkter. Og jeg har heller ikke vært med på noen motbakkeløp i år. Det er bevisst. Jeg har prøvd å ikke reise så langt. Jeg har ofte følte at jeg har kommet i form av de motbakkeløpene, og du vil jo helst ikke være i form om sommeren. Du vil jo alltid være med å gjøre det bra, men det er jo helst på vinteren du vil være i best form. Du må prøve å finne på noe nytt. Du kan ikke gjøre det samme hele tiden.

– Og da kan du bli like god som Johaug?

– Jeg tror ikke at jeg blir like god som Therese med det første, men kanskje etter hvert?

Les også:

Emil Iversen: – Litt rart at friske personer bruker astmamedisin

«Utesteng alle norske skiløpere i to år»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært