Tutta skeptisk til medisinbruken i norsk langrenn: – Gråsone

Suzann Pettersen mener norsk langrenn beveger seg i en gråsone med tanke på astmamedisin. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Suzann Pettersen mener norsk langrenn beveger seg i en gråsone med tanke på astmamedisin. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Suzann Pettersen har fulgt med på den astmadebatten gjennom norske medier. Golferen betegner det hele som «gråsonemateriale».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at hun bor i Florida og spiller den «unorske» idretten golf, følger Pettersen godt med på de populære vinteridrettene. Fra andre siden av Atlanteren har hun fulgt astmadebatten som har vokst fram i Norge i kjølvannet av Martin Johnsrud Sundbys utestengelse.

– For det første: Jeg har ikke astma og har aldri brukt astmamedisin. Det har ikke vært noe tema. Men jeg synes at slik det har kommet fram i mediene, så er det gråsonemateriale. Det må jeg innrømme, sier Pettersen til NTB.

Les også: – Dette kan ha ødelagt Sundbys videre skikarriere

– Ikke helt positivt

35-åringen synes det er trist og unødvendig at norsk langrenn har kommet i den situasjonen de befinner seg i.

– Man skal ikke dømme noen, for de har ikke gjort noe galt. Men jeg mener absolutt at de lever i gråsonesjiktet. Det er ikke helt positivt det som skjer nå, sier hun.

– Man er alltid naive i forhold til egne utøvere. Og det er ikke så rart, for Norge har en historie med rene utøvere. Det er viktig å si at jeg ikke dømmer noen, men jeg synes ikke det er helt ideelt at man bruker midler for å bli bedre, fortsetter hun.

Denne uken spille Pettersen årets siste majorturnering, Evian-mesterskapet. Oslo-golferen vant tilsvarende turnering i 2013, men har ikke gått til topps i en major siden det.

– Skal jeg vinne en major i 2016, så er dette siste sjanse. Det er bare å «gunne» på, sier Pettersen.

Les også: Rise skal styre astma-utvalg: – En utfordrende oppgave

Hvilt seg i form

Tutta kommer til årets utgave av turneringen med en solid porsjon selvtillit. Etter tiendeplassen under OL i Rio har Oslo-jenta spilt jevnt god golf. De to siste LPGA-turneringene på canadisk jord endte med henholdsvis tiende- og sjetteplass.

– Jeg tar med meg god form og håper å fortsette der jeg slapp. Jeg har ladet batteriene, for jeg var litt sliten etter Canada-turen og OL. Men nå er jeg i bra form, fastslår den norske toppgolferen.

Les også:

Sammenligner Sundby-saken med Russlands dopingprogram

Finnene er nådeløse mot Sundby og skiforbundet

Sundby: – Jeg føler dette er så urettferdig

Dæhlie og Ulvang brukte også salbutamol

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært