Saarinen sammenligner Sundby-saken med Russlands dopingprogram

Aino-Kaisa Saarinen under Sotsji-OL. Foto: Timo Jaakonaho / Reuters / NTB scanpix.
Aino-Kaisa Saarinen under Sotsji-OL. Foto: Timo Jaakonaho / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Aino-Kaisa Saarinen sammenligner Martin Johnsrud Sundbys utestengelse med det nylig avdekkede statlige dopingprogrammet i Russland. Det overrasker ikke landslagssjef Vidar Løfshus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den finske jenta fyrte løs da hun kommenterte saken overfor avisen Ilta-Sanomat onsdag kveld.

– Det norske skiforbundets virksomhet minner nesten om det de holder på med i et av våre naboland. Det ser ut ordentlig ut som sterk forbundspåvirkning når de tar ansvaret for en idrettsutøvers dopingbruk, sier Saarinen til avisen.

– Det er på tide at jeg skaffer epostadressen til Saarinen, så jeg kan sende henne noe info. De må huske på at vi har vært åpne fra dag én, og Martin sa på testene hva han hadde brukt, sier Løfshus til NTB.

Les også: Lang saksgang i Sundby-saken

Sundby har blitt utestengt i to måneder for feil astmamedsinbruk under sesongen 2014/2015. Dermed er nordmannen klar igjen til kommende sesong. Den finske jenta lurer på hvorfor saken ikke ble offentliggjort før dommen i Idrettens voldgiftsrett (CAS) var klar.

Les også: Martin Johnsrud Sundby utestenges etter bruk av astmamedisin

– Det er utrolig at det blir holdt hemmelig hele veien til CAS. Ingen hadde hørt om det her. Jeg kan si at dette er et spørsmål om forskjellsbehandling som jeg ikke har støtt på tidligere, fortsetter den tidligere verdensmesteren.

SE VIDEO: Sundby: – Jeg har ikke følt annet enn urimelighet:

Personvernpolicy