Færre nordmenn til start i verdenscupen i langrenn

Martin Johnsrud Sundby sikret en ekstra norsk plass i verdenscupen med sin sammenlagtseier forrige sesong. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Martin Johnsrud Sundby sikret en ekstra norsk plass i verdenscupen med sin sammenlagtseier forrige sesong. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Som ventet ble det vedtatt kvotekutt i langrenn for de beste nasjonene foran neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

FIS-kongressen i Mexico fulgte dermed opp signalene som ble markert på forhånd. Det er et uttalt ønske blant langrennsnasjonene at Norges dominans må begrenses, og FIS-kongressen mener at reduserte kvoter kan være et virkemiddel i så måte.

Slik blir regelverket kommende sesong:

De åtte best rankede nasjonene kan stille med seks utøvere hver. I tillegg har verdenscupvinneren og vinneren av skandinavisk cup friplass. For Norges del betyr det at de kan stille med åtte løpere i neste sesongs verdenscup siden de har vinnerne i begge de to nevnte cupene.

I nasjonale verdenscuprenn blir kvotene redusert fra 22 til 15 løpere. I Tour de Ski kan nasjonene maksimalt stille med ti løpere for hvert kjønn.

I verdenscupstafetter kan hver nasjon kun stille med to lag. Dette gjelder også lagsprint. I lagsprint har det også før hvert anledning til å stille med kun to lag.

Fra kommende sesong blir det fast regel at de 30 løperne som går videre fra sprintprologer får velge hvilket heat de vil stille i under kvartfinalen. Dette gjelder også VM og OL.

Systemet med bonussekunder i tourer videreføres.