Røste: – Vi skal søke helt til vi får VM

Skipresident Erik Røste og Trondheim-ordfører Rita Ottervik lover å kjempe videre for et ski-VM i Trondheim selv om Oberstdorf ble valgt som arrangør i 2021. Foto: Claes-Tommy Herland / NSF / NTB scanpix
Skipresident Erik Røste og Trondheim-ordfører Rita Ottervik lover å kjempe videre for et ski-VM i Trondheim selv om Oberstdorf ble valgt som arrangør i 2021. Foto: Claes-Tommy Herland / NSF / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Delegasjonen fra Trondheim lover å kjempe videre for et ski-VM på trøndersk snø, tross nederlaget på FIS-kongressen i Mexico.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

11 av de 17 medlemmene i FIS-styret mente at tyske Oberstdorf var det beste valget som vertskap for VM i nordiske grener i 2021. De håpefulle nordmennene måtte erkjenne skuffelsen over at valget ikke falt på Trondheim denne gangen, men samtidig ga det motivasjon til å satse videre.

– Norges Skiforbund skal søke med Trondheim som kandidat til vi får et VM, fastslår skipresident Erik Røste overfor NTB på telefon fra Mexico.

Han er ikke overrasket over at Oberstdorf – som har søkt VM fem ganger – ble vurdert foran Trondheim og slovenske Planica.

– Vi er selvfølgelig litt skuffet. Vi har jobbet for å få VM, og vi hadde håpet vi skulle klare det. Samtidig har vi vært realistiske. Vi har hatt sterke konkurrenter, særlig Oberstdorf. At de har søkt fem ganger er nok en medvirkende årsak, men Oberstdorf er også en god arrangør, som vært år arrangerer Tour de Ski og hopprenn, sier Røste.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jobber videre

Blant den norske delegasjonen i Cancún var også Trondheim-ordfører Rita Ottervik. Hun lover å starte arbeidet med VM-søknaden for 2023 så snart som fredag.

– Vi er jo litt skuffet, men samtidig har vi hatt veldig stor respekt for Oberstdorf sitt kandidatur. Vi er veldig fornøyd med at vi har fått presentert søknaden og prosjektet vårt om bærekraftig snøproduksjon, og vi er godt forberedt fram mot 2023, sier Ottervik til NTB.

Trondheim søkte ski-VM for første gang siden byen arrangerte mesterskapet i 1997.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nesten ingen har fått VM på det første forsøket. Vi har hatt et langsiktig perspektiv, sier Ottervik og legger til:

– Jeg har allerede gratulert ordføreren i Oberstdorf, og jeg gleder meg til de skal arrangere VM.

Ros

Mens Oberstdorf vant valget klart med elleve stemmer, fikk Trondheim fire og Planica to. Skipresident Røste kan fortelle at den norske delegasjonen har fått gode skussmål fra flere deltakere på FIS-kongressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det viktigste vi har gjort her nede, er at vi har lagt et veldig godt grunnlag for en ny søknad. Vi har presentert oss på en god måte og fått veldig gode tilbakemeldinger, sier Røste og fortsetter:

– Det har vært en fin uke, selv om vi skulle ønske at vi sto igjen med et VM i 2021. Jeg har snakket med flere her nede som har sagt at «dere har et godt konsept, og dere må for all del søke igjen».

Tyskland viktig

Men Oberstdorf lyktes altså på det femte forsøket – en viktig opptur for tysk skisport etter at østerrikske Seefeld ble valgt som arrangør av VM i 2019.

Forrige ski-VM i Tyskland ble holdt i 2005, i nettopp Oberstdorf.

– Tyskland er viktig for FIS, særlig på sponsor- og TV-siden. Det var en hard utfordrer som uten tvil kan arrangere et fantastisk VM på ski, mener Ottervik.

Neste ski-VM, vinteren 2017, arrangeres i Lahti i Finland.