Emil Iversen skal hvile seg mot verdenstoppen

Emil Iversen er i gang med en ny sesong med samling på Sognefjellet. Han har skjønt at veien til suksess går gjennom tilstrekkelig med ro og hvile. Stjerneskuddet fra sist vinter har VM, Tour de Ski og minitouren på Lillehammer som sesongens store mål. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Emil Iversen er i gang med en ny sesong med samling på Sognefjellet. Han har skjønt at veien til suksess går gjennom tilstrekkelig med ro og hvile. Stjerneskuddet fra sist vinter har VM, Tour de Ski og minitouren på Lillehammer som sesongens store mål. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Emil Iversen var det store stjerneskuddet i norsk langrenn på slutten av forrige sesong. Nå har han funnet årsaken til framgangen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har brukt litt tid på å se tilbake på forrige sesong og fått en del spørsmål fra mange om hva som gjorde at jeg plutselig ble så mye bedre. Det grublet jeg på mye selv også, forteller han til NTB.

Han synes det var litt rart, for alle tall og verdier i treningsdagboka var stort sett de samme som årene før. Bare ett tall skilte seg ut, og det var antallet hviledager.

– Jeg hadde veldig mange hviledager, mye mer enn noen gang før. Samtidig hadde jeg mye mindre sykedager, og jeg er overbevist om at det er en sammenheng her. Jeg var flink nok til å ta det så mye med ro at jeg også tok vare på helsa. Det var nok en stor del av årsaken til at det gikk så bra, for jeg klarte stort sett å holde meg frisk, forklarer han.

Les også: Iversen varsler full pakke også neste sesong

Denne lærdommen kommer han til å dra med seg inn i kommende sesong, og han tror ikke det blir så vanskelig å holde seg blant de beste, når han nå har klart å komme dit.

Emil Iversen er opptatt av at totalbelastningen til vinteren ikke skal bli for stor. Derfor vet han at det er blir nødvendig å stå over renn. For å ha så stor valgfrihet som mulig når det gjelder å droppe enkelte konkurransehelger, må han ha en så god start på sesongen som mulig.

Personvernpolicy