Johaug vet at det ikke nytter å hvile på laurbærene

Therese Johaugs tanker går allerede til VM og Tour de Ski.
Therese Johaugs tanker går allerede til VM og Tour de Ski. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Therese Johaug kommer til å gå Tour de Ski for å forsvare fjorårsseieren, men det kan bety at hun må stå over andre verdenscuprenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– VM har førsteprioritet i den sesongen vi står foran. Det innebærer at jeg må legge alt til rette for å stille best mulig forberedt til Lahti. Det kan nok gjøre at det blir nødvendig å droppe noen verdenscuprenn, forteller Johaug til NTB.

Hun er i gang igjen for fullt med sesongoppkjøringen, og denne uken gjør hun unna den første skikkelige samlingen sammen med resten av elitejentene på Sognefjellet.

– Kan du ende opp med å droppe Tour de Ski?

– Nei, planen er i utgangspunktet at jeg i alle fall kommer til å stille i Tour de Ski. Så får vi se hvordan form og motivasjon er når det starter. Men ja, planen er å stille der, sier hun.

Les også: Johaug: – En drømmesesong

Marit Bjørgen som er tilbake for fullt og også med på samlingen på Sognefjellet, har tidligere sagt at hun ikke har tenkt å stille på Touren i Tyskland, Sveits og Italia, så der kommer de to konkurrentene og mest dominerende langrennsjentene i Norge til å skille lag.

Kan ikke surfe på gamle resultater

Therese Johaug har brukt en del tid på å gjennomgå siste sesong. Hun har sett på ting hun gjorde veldig bra, men også studert det som var mindre bra. Konklusjonene etter sesongen var i det store og hele veldig positive.

– Det er klart konklusjonen min på forrige sesong er positiv, men det nytter ikke å hvile på laurbærene og gamle resultater i det gamet her. Det er mange som går fort på ski, og enda flere har lyst til å ta nye steg, så det gjelder å henge i og gjøre jobben ordentlig, forklarer hun.

I oppkjøringen til sesongen i fjor var hun uheldig og pådro seg noen små bruddskader i hendene. Slike uhell er det viktig at hun unngår i år.

– Nå er det viktig å komme i gang med god trening. Det gjelder å holde meg skadefri og ikke knekke noen hender. Å være frisk og rask er det aller viktigste, slik at jeg også kan slappe av litt og gjøre noen andre ting innimellom også. Det er avgjørende for å holde det gående i godt driv. Alt fokuset må ikke bare bli på trening hele tiden, forteller Johaug til NTB.

God selvtillit

Det er helt på det rene at Johaug starter sommertreningen med ekstremt god selvtillit. Hun avsluttet fjoråret med NM-gull på både fem og 30 kilometer fri etter en sesong som ga seier i begge de store Tourene, både i Europa og i Canada.

Etter det har Egil Kristiansen gitt seg som kvinnetrener og overlatt jobben til assistenten de siste fem årene, Roar Hjelmeset.

– Det betyr vanvittig mye for laget å ha fått Hjelmeset på plass som ny sjef. Han har vært med oss i veldig mange år nå, så det er godt at han tar ytterligere to år. Han brenner for sporten og er en fantastisk trener å ha med på tur, mener Johaug.

– Derfor gleder jeg meg veldig til å bli enda mer kjent med ham. Dette blir bra, slår hun fast.

– Hva betyr det å ha Marit Bjørgen tilbake i laget da?

– Det betyr utrolig mye å ha med Marit igjen. Hun er jo «mor selv» i laget vårt og har både roen og tryggheten. Det er ingen tvil om at hun er en god person for alle oss andre. Det er fint at det er mulig å lage et opplegg både for henne og resten av oss, slik at hun blir med for fullt, sier Therese Johaug til NTB.

Personvernpolicy