Meny

Finland senket Russland i semifinalen

Russland er ute av ishockey-VM på hjemmebane etter at Finland ble for sterk i semifinalen. Foto: Grigory Dukor, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finland er klar for finale i ishockey-VM. Vertsnasjon Russland ble slått 3-1 i semifinalen.

Det var hjemmefavorittene som kom best i gang i lørdagens første semifinale i ishockey-VM i Russland. Sergej Sjirokov sendte russerne i føringen etter bare tre minutters spill, men Finland kom sterkt tilbake i midtperioden.

18-åringen Sebastian Aho utlignet til 1-1, før Jussi Jokinen sendte finnene i ledelsen. Finland scoret også et tredje mål i perioden, og igjen var det unggutten Aho som sendte pucken i mål til 3-1.

Les også: Norge kjempet som helter mot overmakten

Utvisninger ble skjebnesvangre for hjemmelaget. Begge Ahos scoringer kom i overtallsspill, mens henholdsvis Alexej Martsjenko (tripping) og Alexander Ovetsjkin (interference) satt utvist.

Tross russisk 13-2 i skuddstatistikken i 3. periode (og 29-16 totalt) ble det med Sjirokovs ene mål for vertsnasjonen, som ikke maktet å komme tilbake i semifinalekampen. Dermed blir det ingen VM-finale på hjemmebane for russerne.

Mikko Koskinen i målet ble finsk semifinalehelt, med 28 redninger. Han storspilte blant annet i fem russiske overtallsspill i semifinalen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus