Finland senket Russland i semifinalen

Russland er ute av ishockey-VM på hjemmebane etter at Finland ble for sterk i semifinalen. Foto: Grigory Dukor, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Finland er klar for finale i ishockey-VM. Vertsnasjon Russland ble slått 3-1 i semifinalen.

Det var hjemmefavorittene som kom best i gang i lørdagens første semifinale i ishockey-VM i Russland. Sergej Sjirokov sendte russerne i føringen etter bare tre minutters spill, men Finland kom sterkt tilbake i midtperioden.

18-åringen Sebastian Aho utlignet til 1-1, før Jussi Jokinen sendte finnene i ledelsen. Finland scoret også et tredje mål i perioden, og igjen var det unggutten Aho som sendte pucken i mål til 3-1.

Utvisninger ble skjebnesvangre for hjemmelaget. Begge Ahos scoringer kom i overtallsspill, mens henholdsvis Alexej Martsjenko (tripping) og Alexander Ovetsjkin (interference) satt utvist.

Tross russisk 13-2 i skuddstatistikken i 3. periode (og 29-16 totalt) ble det med Sjirokovs ene mål for vertsnasjonen, som ikke maktet å komme tilbake i semifinalekampen. Dermed blir det ingen VM-finale på hjemmebane for russerne.

Mikko Koskinen i målet ble finsk semifinalehelt, med 28 redninger. Han storspilte blant annet i fem russiske overtallsspill i semifinalen.