Meny

Roy Johansen fikk seieren i avskjedsgave

Roy Johansen ledet Norge til seier i sin siste kamp. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske ishockeygutta ga Roy Johansen en fin avskjed med 3-1-seier mot Latvia og tiendeplass i VM.

Med seieren endte Norge på femteplass i gruppe A, og hadde det blitt firemålsseier eller minst 6-3 så hadde niendeplassen i VM vært et faktum. Da hadde Norge også gått forbi Slovakia (nr. 5 i gruppe B) på den totale rankingen.

– Jeg synes vi hadde en litt bedre inngang til kampen enn Latvia og det vinner vi på. Det var som en vanlig kamp, men selvfølgelige så var det litt mindre nerve enn om det hadde vært snakk om kvartfinale eller nedrykk, sa Johansen.

Det ble en rotete og lite velspilt avslutningskamp for Norges del i VM. Det var til tider tilfeldighetene som rådet og kampen minnet mye som såkalt «hawaii-hockey» hvor spillet bølget fram og tilbake uten mål og mening.

Latvia tok ledelsen 1-0 på et dårlig norsk bytte og plutselig kom to latviere mot Steffen Søberg. Miks Indrasis sto for målet.

Les også: Norge kjempet som helter mot overmakten

Norge utnyttet en overgang på effektivt hvis da Mats Rosseli Olsen snappet pucken fra en latvier og fant Ken André Olimb som scoret sikkert.

Jonas Holøs har skutt og skutt i dette VM, men aldri funnet finsiktet før nå. Han sendte Norge i ledelsen etter 40 sekunder ut i midtperioden på et susende håndleddskudd fra blålinjen.

Sendte Elvis ut

16 sekunder senere gjorde Latvias målvakt en grov tabbe da slo pucken via sin egen back og i mål. Skuddet kom fra Johannes Johannessen, som ble kreditert for sitt annet VM-mål. Da hadde målvakten Elvis Merzlikins fått nok og tok plass i boksen.

Mats Zuccarello viste litt av sitt store overblikk da han serverte Mats Trygg en krempasning på offensiv blå linje. Norge hadde akkurat ridd av tre mot fire og Trygg kom stormende ut fra utvisningsboksen. Nå klarte derimot ikke veteranen å score i sin 136. landskamp.

Signert drakt

Etter kampen fikk Roy Johansen en signert landslagstrøye med navet sitt og nummer 15 på ryggen. 15 for antall år han har vært norsk landslagstrener.

– Det er viktig for meg å bli verdsatt av spillerne. Jeg håper de fleste synes at det har vært en artig periode, og det er noe man kan se tilbake på med glede. Det har det i alle fall vært for meg. Det har vært fine år, sa Johansen.

Norge har vært i VM på høyeste nivå siden 2005 og har vært i tre kvartfinaler i VM under Johansens ledelse. Den beste plasseringen er en sjetteplass fra 2011.

Den 1. juni tar Petter Thoresen over som norsk landslagssjef i ishockey.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus