Norge kjempet som helter mot overmakten

Russlands Artem Panarin scorer det andre målet under kampen mot Norge mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Russlands Artem Panarin scorer det andre målet under kampen mot Norge mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norge leverte heltemodig innsats mot Russland, men måtte til slutt gi tapt med 0-3 i ishockey-VM mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra å være klare for neste års VM går Norge inn i noen nervepirrende timer på 16. mai. De fleste trodde at Norge hadde sikret plassen, men Det internasjonale ishockeyforbundets regler var uklare og ledelsen i Norges Ishockeyforbund og de fleste i norsk presse hadde også misforstått.

Ved 22.30-tiden mandag vil kampen mellom Tyskland og Ungarn være over i St. Petersburg. Med tre poeng til Ungarn der, kan det bli en nervepirrende 17.-maifeiring for mannskapet til Roy Johansen.

Les også: Lettet Johansen etter at Norge berget plassen

Tar derimot tyskerne poeng, blir Norge elitenasjon i ishockeysammenheng også neste år.

Roy Johansens ishockeykrigere virket å ha lagt igjen respekten for sin mektige motstander i garderoben i mandagens kamp i Moskva. Steffen Søberg, som ikke har spilt på nesten en og en halv måned, var på langt nær ringrusten. Vålerenga-målvakten hadde flere redninger av svært høy klasse.

Les også: Norge rundspilt av Tsjekkia

Dessuten var rekka med Mathis og Ken André Olimb og Mats Rosseli Olsen intakt og fortsatte å skape farligheter i offensiv sone.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus