Norge kjempet som helter mot overmakten

Russlands Artem Panarin scorer det andre målet under kampen mot Norge mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Russlands Artem Panarin scorer det andre målet under kampen mot Norge mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge leverte heltemodig innsats mot Russland, men måtte til slutt gi tapt med 0-3 i ishockey-VM mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra å være klare for neste års VM går Norge inn i noen nervepirrende timer på 16. mai. De fleste trodde at Norge hadde sikret plassen, men Det internasjonale ishockeyforbundets regler var uklare og ledelsen i Norges Ishockeyforbund og de fleste i norsk presse hadde også misforstått.

Ved 22.30-tiden mandag vil kampen mellom Tyskland og Ungarn være over i St. Petersburg. Med tre poeng til Ungarn der, kan det bli en nervepirrende 17.-maifeiring for mannskapet til Roy Johansen.

Les også: Lettet Johansen etter at Norge berget plassen

Tar derimot tyskerne poeng, blir Norge elitenasjon i ishockeysammenheng også neste år.

Roy Johansens ishockeykrigere virket å ha lagt igjen respekten for sin mektige motstander i garderoben i mandagens kamp i Moskva. Steffen Søberg, som ikke har spilt på nesten en og en halv måned, var på langt nær ringrusten. Vålerenga-målvakten hadde flere redninger av svært høy klasse.

Les også: Norge rundspilt av Tsjekkia

Dessuten var rekka med Mathis og Ken André Olimb og Mats Rosseli Olsen intakt og fortsatte å skape farligheter i offensiv sone.