Iversen varsler full pakke også neste sesong

Emil Iversen under pressetreff med uttak for langrennslandslagene for sesongen 2016/2017 i Oslo i slutten av april.
Emil Iversen under pressetreff med uttak for langrennslandslagene for sesongen 2016/2017 i Oslo i slutten av april. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Få gikk flere skirenn enn allrounderen Emil Iversen (24) sist sesong, og målet er å gå det aller meste også kommende VM-sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordtrønderen, hvis far Ole Morten er blitt svensk kvinnetrener i langrenn, var fjorårets komet i norsk herrelangrenn.

– Vi har gått igjennom kommende sesong og har spikret noen planer, og ja, jeg skal gå en god del skirenn. Jeg håper at jeg får være med i Tour de Ski, og jeg håper selvsagt å få gå i VM i Lahti også.

– Du gikk veldig mange renn sist sesong også?

– Det er det vi trener for, for å gå klassisk, skøyting og sprint. Jeg skal overhodet ikke klage på det. Jeg tror det er mange som er misunnelige på det og skulle ønsket at de hadde gått flere renn, sa Iversen da NTB møtte han i Oslo tirsdag.

Les også: Iversen vant sprinten i Lahti

Tester

Der var Iversen på plass under samlingen til Olympiatoppen for utholdenhetsutøvere i vintersporter.

Iversen kom inn på allroundlandslaget foran den kommende sesongen, men helt fersk i Olympiatoppens lokaler er han ikke.

– Jeg har vært her noen ganger med rekruttlandslaget. Jeg trives egentlig ikke så bra her. Her er det mange tester som jeg aldri har vært noe god på, og som jeg heller ikke nå er noe god på. Jeg vet ikke hvorfor. Jeg kan å gå på ski jeg, det er det jeg kan, og da får du noen nedturer når du kommer hit og blir målt opp mot de beste i verden.

Litt alvor er det i det han sier, men den blidspente gutten fra Meråker har alltid et smil på lur.

– Nei, da, det går bra dette. Det er dessuten alltid greit å få målt seg mot seg selv, og det er trivelig å hilse på utøvere fra andre grener, selv om det ikke er så mange av dem jeg kjenner.

Les også: Superfunnet Iversen kan bli ny gullgutt

Ni dager

Iversen forlenget sesongen det han kunne og gikk en haug med turrenn etter at verdenscupsesongen var over. I sesongen mistet han ikke en eneste dag med trening, men i de siste dagene har han følt seg litt småslapp og han sto over tirsdagens rulleskiøkt.

I ni dager har han vært en del av landslaget.

– Jeg har ikke helt kommet i gang ennå. Det gikk fort i svingene i vinter, og jeg føler nesten ikke at jeg helt er kommet inn i hverdagen ennå. Men det har begynt så vidt startet så smått nå, og jeg ser fram til å være hjemme å trene og slappe av. Våren gikk fort.

I tiden framover venter det mye mengdetrening. Det er det som har vært Iversens suksessoppskrift så langt i karrieren.

– Nå skal det bli greit å få litt mengde igjen. Det er det som gjør at jeg har gått på ski. Det går mest på kapasitet og teknikk på skøyting. Der tror jeg at jeg har noe å hente, og slik har det vel egentlig vært de siste årene. Det har hovedprioritet, pluss at jeg må sli sterkere. Jeg skøyet ganske bra i vinter, men fortsatt kan det skje ting og det er ikke perfekt. Skøyting og kapasitet er viktigst.

Les også: Iversen vant sprinten i Oberstdorf

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus