Bjørgen vurderer konkurransefri før jul

Marit Bjørgen vurderer å stå over alle konkurranser før jul. Hun sier også at tour de Ski ikke blir prioritert i romjula.
Marit Bjørgen vurderer å stå over alle konkurranser før jul. Hun sier også at tour de Ski ikke blir prioritert i romjula. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Småbarnsmamma Marit Bjørgen kommer etter all sannsynlighet til å stå over alt av konkurranser på denne siden av jul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– VM kommer til å bli prioritert til vinteren, så sesongen kommer til å bære preg av det. Kanskje kommer konkurransene før jul til å komme litt for tidlig for meg. Det er det litt vanskelig å si noe sikkert om akkurat nå, men jeg har fokus på sesongen fram til VM, sier Marit Bjørgen til NTB.

Til NRK går hun enda lenger og bekrefter at hun ikke ville satse på Tour de Ski med start i romjula. Det betyr at den kommende sesongen kommer til å bli veldig spesiell og annerledes for skidronningens del.

– Jeg er jo ikke 25 år lenger, så jeg må være fornuftig med når jeg bruker kroppen, sier Bjørgen som forklaring på de prioriteringene hun må gjøre.

Les også: Marit Bjørgen rammet av overbelastning etter løpetur

Hun var på Bislett tirsdag og kastet glans over Tinestafetten. Hun var også lagleder for et skolelag i en liten uhøytidelig stafett ute på banen, men der ble hun slått av laget til Kjetil Jansrud.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen og ny verden

Marit Bjørgen synes overgangen til rollen som småbarnsmamma og toppidrettsutøver har gått brukbart etter at Marius ble født i romjula.

– Jeg vet ikke om jeg kan si jeg har glidd greit inn i min nye rolle, men det går jo bra. Det må jeg innrømme. Det er en helt annen verden enn den jeg har levd før. Det er det ikke til å komme fra. Nå er det jo en til som er med på lasset og krever sin tid, forteller hun.

Les også: Northug: – Vi trenger Bjørgen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun legger til at utfordringen først og fremst ligger i å få nok hvile og restitusjon mellom harde økter. Problemer ligger ikke først og fremst i å få tid til å trene, selv om Marius også krever en del tid.

– Det skjer jo stadig uforutsette ting innimellom med en liten gutt. Noe kan det være litt problematisk å få ordnet. Det går på småting i hverdagen i tillegg til å få nok søvn, forklarer skimammaen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bjørgen fremskynder comebacket

Tilbake i laget

Marit Bjørgen sier at sommeren ser grei ut for hennes del. Hun kommer til å satse på å være med i laget så mye som mulig. Allerede har hun ryddet tid til flere samlinger. Den første kommer på Sognefjell ganske snart, og deretter er det ny samling i juni.

– Hva ser du på som den største utfordringen din?

– Utfordringen min har vært, og er, å holde litt igjen, for jeg er nok et menneske som vil litt for mye. Da jeg fikk den lille smellen litt tidligere i år, var nok årsaken at jeg gjorde litt for mye litt for tidlig. Men gjort er gjort og spist er spist, og jeg innser at belastningen kanskje ble i største laget etter fødselen, forklarer hun til NTB.

– Hvordan blir sommeren din?

– Sommeren blir grei, og jeg skal i utgangspunktet være med laget og de andre jentene på samlinger. Målet er å være med laget mest mulig, sier Bjørgen til NTB.

Les også: Bjørgen: – Verdens nydeligste litjgut

Langrennsdronningen føler hun er greit tilbake, men innrømmer også at hun opplever en helt ny og annerledes hverdag. Det gjør at hun er innstilt på å måtte bruke litt tid på å gå seg til skikkelig før det smeller til for alvor i VM i Lahti.