Martinsen avgjorde for Norge

Norge tok sin første VM-seier mot Sveits søndag.
Norge tok sin første VM-seier mot Sveits søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Norge slo tilbake etter åpningstapet for Danmark og slo sterke Sveits 4-3 etter forlengning i lagenes annen kamp i ishockey-VM.

Ken André Olimb, Martin Røymark, Mathis Olimb og Andreas Martinsen sto for de norske målene.

Norge fikk en tungt start med sveitsisk overtallsscoring allerede etter 2.27 minutter. Lars Volden i det norske målet slapp en enkel puck, og Samuel Walser fikk pirket pucken så vidt over målstreken.

Det første norske målet i VM kom da Ken André Olimb utlignet til 1-1 i overtall på en avventende utvisning.

Trosset smertene

I midtperioden var det nordmennene som kom best ut. Martin Røymark hadde akkurat fått en kølle i ansiktet, men bet i seg smerten og stormet foran mål hvor han fikk pucken fra Kristian Forsberg og scoret.

Mathis Olimb var en av de beste norske i tapet mot Danmark, og storebror Olimb fortsatte der han slapp. Han er utrolig god med pucken, men da han økte til 3-1 i et overtallsspill valgte han å skyte, og pucken føk i krysset.

Sveitserne reduserte til 2-3 da Simon Moser tidlig i 3. periode fikk stå alene i god posisjon. Utligningen til 3-3 kom bare 10,1 sekunder før slutt i 3. periode. Félicien Du Bois sendte i vei en suser fra blålinjen.

Martinsen avgjorde etter 3.23 minutter i forlengningen, og dermed kostet den sveitsiske utligningen bare ett poeng.

Endringer

Roy Johansen hadde gjort noen endringer på rekkene fra åpningskampen. Volden kom inn for navnebror Haugen i mål. Mats Zuccarello og Anders Bastiansen fikk selskap av Andreas Martinsen i 1.-rekka, mens Mats Rosseli Olsen dannet rekke sammen med brødrene Ken André og Mathis Olimb.

Thomas Valkvæ Olsen gikk inn i 3.-rekka sammen med Martin Røymark og Kristian Forsberg. Dermed hadde Norge tre ganske slagkraftige rekker med mye fart på skøytene. Mulighetene for overganger kom også oftere enn i kampen mot Danmark.

Norge fortsetter i VM mot Kasakhstan tirsdag.

Norge – Sveits 4-3 (1-1, 2-0, 0-2, 1-0):

Mål:

1. periode: 0-1 (2.27) Samuel Walser (Lino Martinschini, Yannick Weber), 1-1 (14.07) Ken André Olimb (Mats Zuccarello, Mathis Olimb). Skudd: 8-15.

2. periode: 2-1 (23.03) Martin Røymark (Kristian Forsberg), 3-1 (38.03) M. Olimb (Mats Rosseli Olsen). Skudd: 5-7.

3. periode: 3-2 (43.24) Simon Moser (Raphael Diaz, Nino Niederreiter), 3-3 (59.50) Felicien du Bois (Raphael Diaz, Andres Ambuhl). Skudd: 10-15.

Forlengning: 4-3 (63.23) Andreas Martinsen (M. Olimb, Mats Trygg). Skudd 3-2. Totalt 26-39.

Dommere: Daniel Piechaczek, Tyskland og Aleksi Rantala, Finland.

Utvisninger: Norge 4 x 2 min., Sveits 3 x 2 min.