Verdens største snøkite-konkurranse:

350 kitere inntok Hardangervidda

Dette synet ser du ikke så ofte på vidda.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konkurransen kalles Ragnarok og det med god grunn. 350 deltakere fra over 30 land er i helga samlet på Hardangervidda for verdens største kitekonkurranse på snø. På brett eller ski og med vindskjerm hadde deltakerne et fem runders løp på rundt 20 kilometer, totalt 100 kilometer på vidda.

Utfordrende vær

Arrangørene melder også i en pressemelding at det var harde forhold for kjørerne, da været gikk fra blå himmel til dårlig sikt og snøvær.

– Starten var veldig hard. Jeg måtte løpe med snø opp til knærne på grunn av manglende vind, jeg slet skikkelig og ble helt gjennomsvett. I siste runen ledet jeg, men så røk den ene lina mi, og jeg måtte knyte den sammen og prøve å fortsette, sier vinner av herrenes snowboardklasse Peter Martel fra Canada.

Han omtaler konkurransen som den tøffeste han har vært med på noensinne.

Les også: Her «tar de sjansen» i opraen i Bjørvika

Norsk på pallen

I skiklassen ble norske Bjørn Kaupang nummer to for herrene, mens Camilla Ringvold ble det samme i kvinnenes skiklasse. Marit Nore ble nest beste kvinne i snowboardklassen.

Red Bull Ragnarok ble i år arrangert for sjette gang.

Les også: Heftig norsk stjerne-kappløp ned fjellsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus