Marit Bjørgen rammet av overbelastning etter løpetur

En lang løpetur litt for tidlig er trolig årsaken til at Marit Bjørgen har pådratt seg en overbelastning i hoftepartiet. Skaden blir ikke karakterisert som dramatisk.

Langrennsløper Marit Bjørgen under showrennet Kulåssprinten i Sarpsborg tidligere denne måneden.
Langrennsløper Marit Bjørgen under showrennet Kulåssprinten i Sarpsborg tidligere denne måneden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Du kan godt si at dette er et hendelig uhell. Jeg vurderer at det er den lange løpeturen som kanskje kom litt for tidlig, som er årsaken. Så vidt jeg vurderer det har ikke dette noe med fødselen å gjøre, forteller langrennslandslagets landslagslege, Fredrik S. Bendiksen til NTB.

Det som skjer umiddelbart er at Bjørgen ikke deltar i den pågående samlingen kvinnelandslaget har på Storefjell, og hun har også trukket seg fra NM del 2 på Beitostølen fra torsdag til lørdag.

– Det er ingen dramatikk i det som har skjedd. Skaden oppsto i forrige uke, sier landslagslegen.

En til to uker

Bendiksen tror det vil gå fra en til to uker før Bjørgen er tilbake for fullt igjen.

– Marit er fornuftig, så dette kommer hun seg greit gjennom. Jeg anser at det vil gå fra en til to uker før hun er tilbake i det normale igjen, også treningsmessig. I den tiden er det mye hun kan gjøre av alternativ treningen, forteller legen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har altså stor tro på at situasjonen vil roe seg, men ikke fort nok til å gå tre mil på ski allerede nå på lørdag. Marit er innforstått med situasjonen og trener nå alternativt på sykkel og går turer med barnevognen. Vi følger situasjonen dag for dag og er svært optimistiske på situasjonen bedrer seg relativt fort, konkluderer landslagslegen.

Marit Bjørgen ble mamma til lille Marius 27. desember, og hun har ikke konkurrert inneværende sesong med unntak av Marit Bjørgen-rennet og Kulåssprinten tidligere denne måneden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Northug: – Vi trenger Marit Bjørgen

Kom brått

Landslagstrener Egil Kristiansen sier til NTB at skaden Bjørgen har pådratt seg kom relativt brått.

– Jo, skaden dukket opp relativ brått og uventet. Jeg har forstått at dette er noe som kan skje etter en fødsel og et opphold Marit har vært gjennom, men dette må legen svare på, for jeg er ikke ekspert på det medisinske, sier Kristiansen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han forteller at Bjørgen trener alternativt, og det går på øvelser og trening som ikke belaster hoftepartiet og gjør vondt.

– Den neste samlingen vår er ikke før midt i mai, så det er en stund til. Jeg føler meg ganske trygg på at Marit vil være tilbake for fullt i god tid innen den tid, sier Kristiansen til NTB. Han legger til at det aller viktigste er at Bjørgen blir 100 prosent klar for neste sesong, da VM i Lahti er hovedmålet.

Les også:

Oddvar Brå fylte 65 år - utfordret gamle rivaler

Her er VM-situasjonen alle snakker om - Hegle Svendsen stoppet opp

Marit Bjørgen:

* Født: 21. mars 1980 (36 år)

* Idrettsgren: Langrenn

* Klubb: Rognes

* Meritter:

* VM: 14 gull, 5 sølv, 3 bronse

* OL: 6 gull, 3 sølv, 1 bronse

* NM: 17 gull, 8 sølv, 6 bronse

* Verdenscupen: 102 individuelle seirer, fire sammenlagtseire (2004/05, 2005/06, 2011/12 og 2014/15)